www.vooruit.be

Binnenkort biogroentewinkel van De Wassende Maan in Vooruit

  • Op bezoek bij De Wassende Maan - Steffi - I love eco Op bezoek bij De Wassende Maan - Steffi - I love eco
  •    
  • Op bezoek bij De Wassende Maan - Steffi - I love eco Op bezoek bij De Wassende Maan - Steffi - I love eco
  •  Groentenpakket De Wassende Maan - Silke - Julienne  Groentenpakket De Wassende Maan - Silke - Julienne
Op bezoek bij De Wassende Maan - Steffi - I love eco   Op bezoek bij De Wassende Maan - Steffi - I love eco  Groentenpakket De Wassende Maan - Silke - Julienne
vorige
volgende

Omschrijving

De Wassende Maan, een landbouwcoöperatie die biologische groenten teelt in de regio, zal op 2 mei 2015 een winkel openen in Vooruit. 

Je kent De Wassende Maan misschien enkel als leverancier van bio-pakketten? Maar de groenten van De Wassende Maan worden ook los verkocht. In Astene (bij Deinze) heeft de coöperatie een boerderijwinkel waar je kraakverse seizoensgroenten vindt, aangevuld met fruit van andere lokale bioboeren. Binnenkort heeft De Wassende Maan ook een winkel in het hart van Gent: in het Ticketbureau van Vooruit! 

De winkel past in een samenwerking tussen De Wassende Maan en Vooruit. De producten uit de winkel zullen ook in de keuken van het Vooruit Café worden verwerkt. Daar wordt al jaren gekozen voor eerlijke bioproducten. De ambitie is om nog meer rekening te houden met voedselkilometers en te evolueren naar een korte-ketenrestaurant: verse groenten uit de streek, rechtstreeks van het veld naar je bord.

Aanbod

Wat ligt er in de rekken? Biologisch geteelde groenten en fruit, brood en ander bio-lekkers. De Vooruitproducten zoals het Triomfbierhoning van de bijen op het dak en de Briek kaas van het Hinkelspel mogen natuurlijk niet ontbreken! 

Openingsuren

De winkel zal open zijn van donderdag tot en met zaterdag, van 11:00 tot 18:30.

 

Afbeeldingen door:
Silke Desaever (groentenpakket foto op blog 'Julienne', check silkedesaever.be/julienne) en
Steffi (bezoek aan De Wassende Maan op blog 'I ♥ eco', zie blog.iloveeco.be)

Dit artikel werd geschreven op 10.04.15

Reageer