www.vooruit.be

Vooruit trotse gebruiker van estafetteboek: praktisch boek over energiebesparing, voedselverspilling...

  •    
  •    
   
vorige
volgende

Omschrijving

Op dinsdag 18 november 2014 mocht Vooruit een van de 50 estafetteboeken 'Word verliefd op een energieke stad. Klimaatstad Gent' ontvangen uit handen van Tine Heyse, de Gentse schepen van Milieu, Klimaat, Energie en Noord-Zuid.

Praktisch inspiratieboek over energiebesparing, voedselverspilling... 

Het is een praktisch inspiratieboek dat toont wat er in Gent al gebeurt op het gebied van energiebesparing, de strijd tegen voedselverspilling, een duurzaam voedselsysteem of duurzame mobiliteit. Het prikkelt ook de verbeelding, toont waar Gent op termijn naartoe wil en hoe iedereen kan meehelpen.

Duurzaam steenpapier

Om te vermijden dat een hele hoop gedrukte papieren exemplaren uiteindelijk op de afvalberg terecht zou komen, koos de stad voor het concept van een steenpapieren estafetteboek - een primeur voor België! Het boek is oersterk en geschikt om vele malen te doorbladeren, te lezen en door te geven. Steenpapier is een innovatief alternatief voor klassiek papier, omdat bij de productie ervan geen water, bomen of bleekmiddelen gebruikt worden. Het productieproces vraagt ook minder energie, wat weer een verschil maakt in de CO2-uitstoot.

Doorgeefboek

Vooruit kreeg bovendien een van de 10 estafetteboeken die voorzien zijn van een zendertjes zodat ze traceerbaar zijn. Via de website kan je op een kaart zien waar de boekjes circuleren. De lezers laten hun naam achter in een doorgeeflijst. Zo weten degenen die volgen, wie het klimaatboek al eerder vast had.

Vooruit zal het boek eerst goed lezen, er tips uit halen en het dan doorgeven. Wie niet kan wachten, kan het ook lezen op de online versie op www.gentklimaatstad.be/klimaatboekje.

 

Foto: Stefaan De Ruyck (algemeen directeur), Sara Standaert en Johan Penson (van ecoteam 'degroenevooruit') ontvangen het klimaatboek uit handen van schepen Heyse. 

Dit artikel werd geschreven op 19.11.14

Reageer