www.vooruit.be

We zetten in op lokale voeding

Omschrijving

De thee, koffie en rum zijn fairtrade. Het brood, de verwerkte groenten, de fruitsappen en heel wat speciale bieren zijn bio. De pasta en de aperitiefknabbels komen van artisanale producenten.
We zetten al 15 jaar in op zoveel mogelijk biologisch en eerlijk voedsel op onze kaart. We wilen in de toekomst echter nog meer inzetten op lokale voeding. 

Bezoekers bewust maken

We willen bezoekers bewust maken van lokaal geproduceerd voedsel. Dat het duurzaam is en dat je zo een faire prijs betaalt aan de producent. We stapten al mee in het fair trade-verhaal voor de boeren in het Zuiden, nu willen we dat ook doen voor telers van bij ons.

Stap voor stap groeien

Het café laten evolueren naar een korteketenproject zal gestaag gebeuren. Kleine deelprojecten zoals een 'lokale dagsoep' of proefrijden met een 'lokale dagschotel' zullen de grote uitdaging meteen concreet maken.

Het project op langere termijn laten slagen, zal een goede samenwerking vragen met partners in dat verhaal.  
We willen ook een heldere communicatie voeren met de bezoekers van het café over de herkomst en de productie van de aangeboden producten.

Stadslandbouwprojecten op gang trekken

Uiteindelijk willen we evolueren naar de creatie van een blijvende afzetmarkt en stimulans voor nieuwe en bestaande stadslandbouwinitiatieven. We verzetten gemiddeld 150 à 200 schotels per dag, broodjes niet meegerekend. Dat maakt dat wij mogelijks de kracht hebben om mensen te overtuigen om nu echt een stadslandbouwproject te starten, zodat wij producten van hen kunnen afnemen.

Dit artikel werd geschreven op 19.11.14

Reageer