www.vooruit.be

Dankzij ontmoeting met Redzepi in Vooruit mag 14-jarige Cédric koken in Noma

  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
         
vorige
volgende

Omschrijving

De 14-jarige Cédric Borgonjon mocht onlangs in de potten gaan roeren van René Redzepi, de Deense topchef van het restaurant Noma dat al enkele keren uitgeroepen werd tot het beste restaurant ter wereld. En waar leerden de twee elkaar kennen? Op een boekvoorstelling van Redezepi... in Vooruit!

 

Het publiek wacht in spanning op René Redzepi in de Balzaal.

 

Ontmoeting in Vooruit

Op 4 juni kwam kok René Redzepi van het Deense restaurant Noma zijn boek voorstellen in Vooruit. 'Noma: Work in Progress – dagboek, recepten en snapshots' toont een uniek en persoonlijk verhaal van één van de meest toonaangevende chefs van de wereld.

Cédric Borgonjon, een 14-jarige student van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie, was erbij en ging achteraf met de Deense chef babbelen. Redzepi was zo onder de indruk van het enthousiasme en de gedrevenheid van de jonge kok, dat hij Cédric prompt uitnodigde om in Noma te komen koken. 

Redzepi signeert en praat met het publiek na zijn boekvoorstelling in Vooruit.

 

7 dagen koken in Noma: "hard werken, maar de mooiste week van mijn leven"

De voorbije herfstvakantie was het zover: Cédric trok 7 dagen naar Kopenhagen om er samen met Redzepi te koken in Noma. Op deredactie.be zegt Cédric: "Om 10 uur werd ik in Noma verwacht. Om 11.15 uur begon de meeting met de staf. Daarna mocht ik mini-aardappeltjes reinigen, een krokantje van kool bereiden, borden helpen dresseren, zee-egels openen, verschillende sapjes maken en meehelpen met de grote opkuis. Om 18.15 uur begon de avondmeeting waarop alle details voor het volgende diner werden overlopen." In Het Laatste Nieuws voegt hij daar aan toe: "Het was hard werken, maar wel de mooiste week van mijn leven."

Cédric heeft zijn taken goed volbracht, wat hem een gratis etentje in Noma opleverde voor hem, zijn ouders en zijn twee broers. Bovendien gaf Redzepi nog mee: "call me whenever you want".

Cédric Borgonjon (c) Hotel- en Toerismeschool Spermalie

 

bron: deredactie.be / Het Laatste Nieuws

Dit artikel werd geschreven op 06.11.14

Reageer