www.vooruit.be

Niké is fan van: opstaan en gaan slapen met Vooruit

 

Omschrijving

Niké van Os kwam niet alleen als student en vrijwilliger vaak over de vloer in Vooruit, ook nu houdt ze er nog steeds van om nieuwe theater-, dans- of performance-talent te ontdekken in onze zalen.

“Ik hou ervan om mij compleet onder te dompelen in de sfeer van een festival als Possible Futures en zoveel mogelijk voorstellingen mee te pikken. Op zo’n moment voelt het alsof ik opsta en ga slapen met Vooruit. Zeker als student Theaterwetenschappen heb ik hier vele dagen gesleten. Soms denk ik dat ik in de zalen van Vooruit meer heb geleerd dan op de schoolbanken. Ook nu kom ik nog regelmatig, vooral naar performances in de Domzaal. Het spannende moment net voor de deuren van de zaal opengaan, wachtend op de trappen of in de Foyer, met uitzicht over de stad, daar geniet ik van.”

"Ik heb Vooruit leren kennen dankzij '5 For Students', de studentenwerking die gedurende enkele jaren elke maand 5 voorstellingen selecteerden uit het aanbod van Vooruit, waarvan wij het gevoel hadden dat studenten die moesten gezien hebben. Het voelde een beetje als "de scouts van Vooruit". De 5 For Students-leden konden zelf ook recensies schrijven van de voorstellingen of interviews doen met de makers. Zo heb ik geleerd om naar voorstellingen te kijken, een mening te vormen en die te verwoorden."

"Ik studeerde Theaterwetenschappen dus ook voor mijn studies kwam ik hier vaak over de vloer. Dankzij Vooruit ontdekte ik Ontroerend Goed, Mette Ingvartsen, Akram Khan, Superamas, ... Er zijn momenten dat ik bijna dagelijks van 's ochtends tot 's avonds in Vooruit te vinden was, zeker tijdens festivals als Almost Cinema, the game is up of Possible Futures waarbij je je helemaal kan laten onderdompelen in de festivalsfeer."

"Ik heb tijdens en na mijn studententijd ook nog in Vooruit gewerkt als vrijwilliger. Ik was er zaalmeisje, bemande de festivalbalie, draaide mee op de communicatiedienst... Zo zie je wat er allemaal gebeurt achter de schermen en kreeg ik een inkijk in wat ik allemaal met mijn diploma zou kunnen doen. Je zou kunnen zeggen dat ik in Vooruit meer heb geleerd dan op school."

"Ik ga nu nog steeds voornamelijk naar dans en performance, die vaak in de Domzaal geprogrammeerd staan. Dan moet je alle trappen op, helemaal tot boven in Vooruit. Onderweg kijk ik altijd even naar buiten, want je hebt er een prachtig uitzicht over de stad. Het is een klein momentje van bezinning tot de deuren van de zaal opengaan en de spanning van de voorstelling voelbaar wordt.”

Ook Fan Van iets in Vooruit? We zijn alvast benieuwd naar jouw verhaal. Mail het naar nele@vooruit.be. 

 

foto (c) Reinout Hiel

Dit artikel werd geschreven op 02.12.14

Reageer