www.vooruit.be

Christophe is fan van: Vooruit als goeie buur

 

Omschrijving

Christophe Verbeke is eigenaar van P.I.E.T. Moodshop, rechtover Vooruit.

“Elke dag is er wel iets te zien als buur van Vooruit: feestvierders die doorgaan tot ’s middags, een performance op straat, tourbussen die laden of lossen, medewerkers aan de slag, artiesten die repeteren in de studio’s, … Ik krijg in mijn winkel ook vaak toeristen over de vloer die mij komen vragen wat dat prachtige gebouw aan de overkant precies is. Vooruit bepaalt mee de smoel en identiteit van onze buurt.”

“Ik heb nu al bijna 2 jaar een winkel tegenover Vooruit. Al van jongsaf was ik verliefd op het pand, een oude apotheker. Toen ik hoorde dat het te koop zou komen, heb ik dan ook niet getwijfeld.”

“Het is heel fijn om een buur te zijn van Vooruit. Ik sluit ’s avonds mijn winkel, trek de deur dicht en steek gewoon de straat over om iets te eten in het Café of om af te spreken met vrienden. Ook vergaderingen met klanten of leveranciers hou ik vaak in Vooruit. Ik woon in het centrum dus ik kom gewoon met mijn fiets naar mijn winkel en parkeer hem in de nieuwe fietsenparking. Heel handig.”

“Ik krijg vaak Vooruitbezoekers over de vloer, die voor een voorstelling nog even binnenspringen. Of toeristen die mij komen vragen wat dat prachtige gebouw aan de overkant precies is. Verder eet ik ’s middags regelmatig een soepje in mijn winkel, met uitzicht op de kantoren van Vooruit – waar uiteraard iedereen altijd hard aan het werk is (lacht).”

“Ja, je ziet wel wat passeren voor Vooruit. Feestvierder van 10 Days Off bijvoorbeeld die doorgaan tot ’s middags. Minder aangenaam is dat ik soms wel eens de sporen van een feestje kan zien aan de inkom van de winkel, maar dat hoort erbij zeker? Ik heb dat waarschijnlijk vroeger zelf ook ooit nog gedaan na een hevig nachtje uitgaan… Ik ga zelf ook graag feesten in de Concertzaal. Soms zie ik zo nog eens mensen terug van vroeger, die nu al lang getrouwd zijn en kinderen hebben, maar speciaal voor zo’n avondje uit een babysit nemen.”

“Ik hoop dat deze buurt nog levendiger kan worden en kan uitgroeien tot een echt Kunstenkwartier, zoals het wel eens genoemd wordt. Projecten zoals ‘Straat’ van Het KIP – dat de Bagattenstraat als decor gebruikte en waar je door de ramen van Vooruit kon naar kijken – maken me fier op onze wijk. Die identiteit moeten de zaken en cafés in de buurt, samen met Vooruit, nog meer gaan uitspelen.”

 

Ook Fan Van iets in Vooruit? We zijn alvast benieuwd naar jouw verhaal. Mail het naar nele@vooruit.be.  

 


 

foto (c) Reinout Hiel

Dit artikel werd geschreven op 23.11.14

Reageer