www.vooruit.be

Marieke is fan van: de liefde vinden in het Vooruitcafé

 

Omschrijving

Vraag Marieke Vanderghote wat haar stamcafé is, en ze antwoordt volmondig: Vooruit! Ze leerde er haar man kennen en nam er haar trouwfoto’s.

“Ik hou van het Café omdat ik hier altijd en met eender wie kan binnenvallen: ik kan er een koffie drinken met m’n oma, komen lunchen met vriendinnen, de krant lezen, werken of ’s avonds pinten pakken. Zelfs als ik hier alleen toekom, zit er gegarandeerd iemand die ik ken. Ik heb hier zelfs de liefde gevonden: ik leerde mijn man kennen in het Vooruitcafé. En nu kom ik hier graag met mijn kind, in Vooruit kijken andere cafégangers daar niet van op.”

“Je kan mij heel vaak aantreffen in het Vooruitcafé, ik heb er dan ook een speciale band mee. Een paar jaar geleden leerde ik er een jongen kennen, die ondertussen mijn echtgenoot geworden is. Ik kwam in het Café naar een bijeenkomst van Jong Tuig, een groepje jongeren die met digitale media bezig zijn. Die avond zelf hebben we niet veel met elkaar gepraat, maar we wandelden samen naar de taxistandplaats op het Zuid, wisselden contactgegevens uit en spraken nog eens af. In Vooruit natuurlijk! Van het een kwam het ander en ondertussen zijn we getrouwd en hebben we een dochter.”

“Toen we trouwden was het jammer genoeg niet mogelijk om ons feest te geven in Vooruit, maar we namen er wel enkele trouwfoto’s.”

“Ik hou van het Café omdat je hier altijd en met eender wie kan binnenvallen: je kan er een koffie drinken met je oma, komen lunchen met vriendinnen (ook mét kinderen!), je kan er de krant komen lezen of werken, en je kan er ’s avonds pinten pakken. Je kan ook gerust alleen komen, want je kom gegarandeerd iemand tegen die je kent. Wat heb je nog meer nodig? Een terras in de zon misschien, en dat is er nu ook!”

“Vooruit is voor mij echt een icoon van de stad, het gebouw ademt Gent. “

 

Ook Fan Van iets in Vooruit? We zijn alvast benieuwd naar jouw verhaal. Mail het naar nele@vooruit.be. 

 

 


 

foto (c) Reinout Hiel

Dit artikel werd geschreven op 04.10.14

Reageer