www.vooruit.be

Green Bastards Garden: vervolg

  • Green Bastards Green Bastards
  • Green Bastards Green Bastards
  • Far field Far field
Green Bastards Green Bastards Far field
vorige
volgende

Omschrijving

Green Bastards opnieuw op torentuin 

Vorig jaar verwelkomden we met ons terras, de komst van de Green Bastards Garden op onze torentuin. Ook dit jaar brengen tuinier Willem Van Gucht & Onbetaalbaar vergeten plantjes naar onze torentuin!
Bijna alle Green Bastards zijn opnieuw vertegenwoordigd op de terrastuin. Sommige bastards groeien goed en zijn al groot, maar de meerderheid moet nog heel wat groeien.

Green Bastards breiden uit: Far Field

Vorig jaar hoorde tuinier Willem vaak de opmerking 'leuk, al die onbekende eetbare planten, maar hoe smaken ze eigenlijk?'. Dit jaar werd er dan ook beslist om de tuin uit te breiden. Op de torentuin is er namelijk geen plaats om groenten op grote schaal te zaaien & kweken.  Er werd op zoek gegaan naar een veld of tuin waar de Green Bastards op grotere schaal geteeld konden worden. Na een zoektocht naar een geschikt veld/tuin, kwamen ze al snel uit bij Far Field, een permacultuurproject* in Merendree. Far Field verhuisde eind vorig teeltseizoen en had nog wat ruimte over, waar de Green Basterds geteeld kunnen worden.

Op Transitiefestival (7 oktober in Vooruit) zal Avalon koken met de Green Bastard-groenten. Dit wordt het eind-/orgelpunt van het Green Bastardsjaar 2014.

Hulp gezocht op het veld!

Het stukje Far Field-grond heeft enkele jaren braak gelegen waardoor er best wel wat werk aan is: veel onkruid, geen paden, zanderige grond, ... Iedereen die zin heeft om mee te telen, is meer dan welkom! Contacteer tuinier Willem voor meer info!

Rondleidingen in de Green Bastards-tuin tijdens de Gentse Feesten

Tijdens de Gentse Feesten kan jij een kijkje nemen in de Green Bastards-garden op de torentuin. Tuinier Willem neemt je mee en geeft uitleg. Nadien trek je de stad in naar andere 'lekkere' plekken. Natuurpunt organiseert deze ronleiding. Je kan inschrijven op hun website

Green Bastards? 

Net zoals vorige zomer trekken de Green Bastards weer op onze torentuin op het terras om vergeten groenten en planten te telen. In de Green Bastard Garden worden planten geteeld die buiten de lijntjes kleuren, variëteiten waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Zonderlingen. Buitenbeentjes. Stoute plantjes. Echte ‘bastards’ dus. Sommige zijn zeldzaam en bij zaadfirma’s niet te verkrijgen.De Green Bastards Garden is een project van tuinier Willem Van Gucht die met zijn bevlogenheid tuin- en plantenkennis inbrengt. De creatieve bende van ONBETAALBAAR zorgt met recupmateriaal voor de mooie vormgeving van de tuin. 

*Permacultuur is een agricultureel project dat zo wordt ontworpen dat het net als een ecosysteem zichzelf in stand houdt.

 
Green Bastards ism Europees Sociaal Fonds / ESF investeert in jouw toekomst

Dit artikel werd geschreven op 17.06.14

Reageer