www.vooruit.be

Biologische spaghetti met een verhaal in ons Café!

 

Omschrijving

3 ton pasta per jaar wordt geserveerd in ons Café. De keuze van de pasta -net zoals andere producten- vinden we dan ook zeer belangrijk. 

Vanaf mei werken we in ons Café met pasta van Libera Terra. Een keuze niet alleen op basis van de smaak maar ook voor wie hem maakt en hoe hij gemaakt wordt.

Biologische pasta met een verhaal

Deze pasta wordt geproduceerd van graan gekweekt door jongeren die zich verenigden in hun strijd voor een nieuw Sicilië, bevrijd van het juk van de maffia. Zij maken deel uit van de organisatie Libera Terra die alle sociale coöperatieven verenigt die kwalitatief hoogstaande voedingsproducten maken op gronden die werden geconfisceerd van de maffia.

De geschiedenis van Libera gaat terug naar 1995, toen men erin slaagde om 1 miljoen handtekeningen te verzamelen met de eis om de op de maffia geconfisceerde gronden toe te wijzen voor sociale doeleinden. Aan die oproep werd gehoor gegeven en in 2001 startten een aantal moedige jongeren, met veel moeilijkheden, de eerste coöperatieve in San Giuseppe Jato, in het hart van maffialand. Vandaag produceren ze op biologische wijze pasta, wijn, confituren en diverse conserven.

De pasta van Libera Terra wordt gemaakt van biologisch gecertificeerde harde tarwe van de beste inheemse tarwesoorten. Door een uniek productieproces wordt een superieure pasta bekomen die erg geschikt is om in de Italiaanse keuken te gebruiken.

Weetjes

  • Er wordt in Vooruit 60 kilo pasta per week gegeten
  • Dat is ruim 3 ton pasta per jaar

Praktische info

  • Onze spaghetti is verkrijgbaar met vlees, maar ook vegetarisch
  • Je kan ook spaghetti met geitenkaas en zongedroogde tomaatjes verkrijgen
  • Elke dag verkrijgbaar van 11:30 tot 20:30, behalve op zondag
  • Vanaf € 11
Dit artikel werd geschreven op 08.05.14

Reageer