www.vooruit.be

Nominatie 'Te GECke Gentenaar 2013' voor fietsenparking en groen terras van Vooruit

terras Vooruit

Omschrijving

Het Gents Ecologisch Centrum (GEC) reikt zondag 8 december 2013 voor de vijfde keer de eretitel ‘Te Gecke Gentenaar’ uit. Met die eretitel zet het GEC jaarlijks een Gentenaar of Gentse organisatie in de kijker die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het vlak van leefmilieu. Vooruit is genomineerd voor z'n nieuwe fietsparking met groen terras. Een heel mooie erkenning!

De andere genomineerden zijn:
- EnerGent, de nieuwe hernieuwbare energiecoöperatie (die dinsdag 10 december 2013 officieel van start gaat),
- GMF (Christophe Rogolle) voor de ‘Witte Lakens’-actie rond de fijn stof-problematiek en
- Gent en Garde, de voedselstrategie van de Stad Gent (voor lokale en duurzame voeding).

Vooruit zal vrolijk mee vieren met alle genomineerden. De hernieuwbare energiecoöperatie EnerGent krijgt via het netwerk Green Track onze volle steun. Aan de GMF-actie rond fijn stof nam ook Vooruit graag deel. Gent en Garde, ten slotte, is in Vooruit voorgesteld aan de mensen en organisaties die in het Gentse met lokale e duurzame voeding bezig zijn.

Nog even meegeven dat Steven Vromman aka ‘Low Impact Man’ vorig jaar de eretitel Te Gecke Gentenaar in ontvangst mocht nemen. En dat iedereen welkom is op de bekendmaking van zijn opvolger, zondagavond 8 december om 18u in resto ‘Lekker GEC’ (de gelijkvloerse verdieping van het GEC, Maria Hendrikaplein 5, Gent).


foto: Michiel Devijver

Dit artikel werd geschreven op 02.12.13

Reageer