www.vooruit.be

Slotweekend VOORUIT100

 

Omschrijving

Zondagavond valt het doek definitief over VOORUIT100. Na 6 geweldige maanden sluiten we ons eeuwfeest af. 
Maar we gaan eruit met een knal! 
 

Zaterdag 26.10

1. Slotdag 'Grote woorden, kleine revoluties'  (vanaf 11u)

Welke wereld wil jij binnen 5 jaar en waartoe ben je bereid om dat mee mogelijk te maken? Wat is jouw kleine revolutie? Op de slotdag van ‘Possible Futures’ willen we samen met jullie aan de slag gaan. Laat je op deze dag inspireren of help nieuwe ideeën en acties ontwikkelen.

Rik Pinxten komt o.a. vertellen over kleine revoluties. Nadien volgen tal van workshops en inspiratiesessies. Ook voor kinderen worden workshops voorzien. 

 

2. Uitreiking RepareerPrijs (vanaf 16u)

Wie wint de Repareerprijs van Vooruit en Ivago? Met een inleiding door low-impact-man Steven Vromman.

 

3. Veiling der Dingen  (vanaf 17u)

Voor ‘De Veiling der Dingen’ in het kader van 100 jaar Vooruit verzamelen de makers van ONBETAALBAAR afgedankte materialen, gevonden in de kelders, gangen en depots van Vooruit. ONBETAALBAAR transformeert ze tot nieuwe objecten, samen met de vele partners (Made by Oya, Topo Copy, Maison Caro, Sara Vrugt, …) die de laatste 6 maanden
te gast waren in de Cooperette, de (work)shop in progress in ons Café.

Cooperette ism Europees Sociaal Fonds / ESF investeert in jouw toekomst
 

 

4. Atlas: de allerlaatste voorstelling van VOORUIT100 (vanaf 20u)

Het Portugese duo Ana Borralho en João Galante zocht 100 mensen uit Gent en omstreken en zet hen samen op het podium van de Theaterzaal.

100 mensen met verschillende leeftijden, achtergronden, overtuigingen en bezigheden: van student of leerkracht tot ingenieur, maatschappelijke assistent, paaldanseres... Samen vormen ze een 'atlas' van onze samenleving. Een landschap van mensen. Elk met hun eigen plaats in de maatschappij, hun eigen sociaal statuut, hun eigen persoonlijkheid. Maar hoewel het stuk voor stuk individuen zijn, vormen ze een massa, een beweging die verandering teweeg te kan brengen. Een collectief dat samen sterk staat, gebonden door solidariteit.

 

5. Gratis slotparty (vanaf 22u30)

Een festival als possible Futures, en vooral een feestjaar als VOORUIT100 kunnen niet op hun einde lopen zonder een knallende party! Dans mee VOORUIT100 uit en de toekomst in met dj's Shizzle le Sauvage, Jeroen, Lizzy & Tati.

 

Zondag 27.10

1. VOORUIT100-parcours

Ga op tocht doorheen het gebouw om alle hoeken van het Feestlokaal te zien en kom op plekken waar je anders niet bij kan! Je kan bij je bezoek aan Vooruit kiezen uit twee routes doorheen het gebouw. Welke van de twee je ook kiest (of ben jij een die-hard die ze allebei doet?), onderweg krijg je sprekende foto’s te zien en ontdek je geluids- en videoinstallaties die het Vooruiterfgoed tonen door de bril van verschillende artiesten. Je kan repeterende muzikanten tegen het lijf lopen en komt op plekken waar je anders niet bij kan.


 

 

2. Rondleiding met gids

Een ervaren gids vertelt meer over het gebouw en de geschiedenis van Vooruit en spekt dat alles met fijne anekdotes. Hij of zij geeft meer uitleg bij de installaties die je onderweg tegenkomt en de artiesten die je aan het werk ziet!

 

3. Bootverbinding Vooruit - STAM 

Wil jij van Vooruit naar STAM of omgekeerd? Op zondag kan je de bootverbinding maken tussen beide locaties maken. 
Meer info vind je helemaal onderaan deze pagina

 (helemaal onderaan de pagina vind je meer info)

 

4. CREW - C.A.P.E

Beweeg op het ritme van De Internationale, marcheer met een harmonie rond het historische Feestlokaal van Vooruit... en stap voor stap maakt u het verhaal zelf af! In de inkomhal van het STAM, waar de omstaanders en voorbijgangers op grote schermen kunnen meevolgen.

 

Tentoonstelling '100 jaar Vooruit' in STAM tot begin december

De tentoonstelling in het STAM kan je nog tot begin december bezoeken. Alle info vind je hier. 

Dit artikel werd geschreven op 25.10.13

Reageer