www.vooruit.be

Possible futures: slotfestival van VOORUIT100

 •    
 • Haircuts By children Haircuts By children
 •    
 •    
possible futures   Haircuts By children    
vorige
volgende

Omschrijving

Het einde van VOORUIT100 is bijna in zicht. Op 27 oktober valt definitief het doek over ons 6 maanden durende feest ter ere van de 100ste verjaardag van het Vooruitgebouw.

Maar we blikken niet alleen terug, we kijken ook naar de toekomst: tijdens Possible Futures – het slotfestival van VOORUIT100 – gaan we op zoek naar een antwoord op vragen over de toekomst. 

Possible Futures wil van 10 t/m 26 oktober mensen bij elkaar brengen die samen scenario’s voor ‘possible futures’ ontwikkelen: kunstenaars, ontwerpers, denkers, wetenschappers, activisten, toeschouwers, ... Hoe kunnen Vooruit, de stad en de wereld er de komende 100 jaar uitzien? Denk jij met ons mee?

VOORSTELLINGEN & PROGRAMMA

Possible Futures zoekt een antwoord op enkele pertinente vragen en doet dat in de vorm van voorstellingen, talks, workshops en andere projecten in Vooruit, CAMPO en de stad.

 • Waar en hoe kan je geluk vinden? Auteur Michael Foley praat over hoe we de schoonheid van het alledaagse.
 • Wie kan je nog vertrouwen? Durf jij een bende 10-jarigen die je haar knippen tijdens Haircuts by Children?
 • Wat kan je leren uit het verleden? Thomas Ryckewaert belicht het boek Genesis uit verschillende hoeken en regisseert een mis in de Sint-Baafskathedraal. Een bende jonge acteurs zocht & vond antwoorden bij hun grootouders en maakten er de voorstelling Heimat mee…
 • Waar wil jij nog voor vechten? Stichting Nieuwe Helden daagt je uit...
 • Is revolutie mogelijk? Maar liefst 100 vrijwilligers uit Gent zoeken het uit tijdens de voorstelling Atlas!
 • Hoe begin je aan zo'n revolutie? Professor Rik Pinxten zet je alvast op weg.
 • en nog veel meer ...

van do 10 - za 26 okt  

 

NIEUWE ABONNEMENTSFORMULE: STEL ZELF JE ABO SAMEN

Wil je graag meerdere voorstellingen meepikken tijdens Possible Futures? Of wil je een voorstelling zien op het Possible Futures-festival, maar ook nog enkele van de voorstellingen tijdens de rest van seizoen 13-14? Doe dan je voordeel met een abonnement!

Jij kiest hoeveel en welke tickets je in een abonnement steekt en bepaalt zo je korting. Gebaseerd op het aantal voorstellingen die jij kiest, krijg je korting op de ticketprijs.

Klik hier voor meer info over de abonnementsformules & bestel een abo.


HOE ZIE JIJ DE TOEKOMST?

Hoe zie jij de wereld binnen 5 jaar? Wat ga jij doen om de toekomst te veranderen? Laat het ons weten: post jouw wens op www.possiblefutures.be (en deel ze daarna gerust op Facebook en Twitter). Jouw wens zal als inspiratie dienen voor de artiesten, medewerkers en toeschouwers van het Possible Futures-festival.

Laat ons weten hoe jij over de toekomst denkt:

 

MUSIC FOR THE FUTURE

Onze nieuwe muziekprogrammatoren, Sarah Yu Zeebroek en Wouter Van Haelemeesch, die sinds september in Vooruit aan de slag zijn, stelden een Possible Futures-playlist samen met nummers die gaan over een andere en betere toekomst. Het is muziek die de ideale soundtrack en inspiratie kan vormen bij het bedenken van mogelijke toekomstscenario’s.

>>> Beluister de playlist hier.

 

Possible Futures wordt georganiseerd i.s.m. Campo 

Dit artikel werd geschreven op 30.08.13

Reageer