www.vooruit.be

Green Bastards Garden: stadslandbouwproject op onze torentuin

  • Torentuin Vooruit - Green Bastards Garden Torentuin Vooruit - Green Bastards Garden
  • Green Bastards Green Bastards
Torentuin Vooruit - Green Bastards Garden Green Bastards
vorige
volgende

Omschrijving

In de Green Bastards Garden - op de torentuin van het terras van Vooruit - telen Willem De Gucht en ONBETAALBAAR planten die buiten de lijntjes kleuren, variëteiten waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Zonderlingen. Buitenbeentjes. Stoute plantjes. Echte ‘bastards’ dus. Sommige zijn zeldzaam en bij zadenfirma’s niet te verkrijgen. Daarom werd te rade gegaan bij mensen en organisaties die zich ontfermen over deze onbeminde plantjes. 

Volgens de Green Bastards is de economische voedselteelt slechts gericht op een paar rassen van enkele soorten groenten. En dat terwijl er wereldwijd een enorme diversiteit aan voedselgewassen is. Ons beperken tot slechts een fractie daarvan is dus een ware verarming voor onze smaakpapillen en voor de biodiversiteit.

 

de Green Bastards Garden op het terras (c) Reinout Hiel

 

Partners 

De Green Bastards Garden is een project van tuinier Willem Van Gucht die met zijn bevlogenheid tuin- en plantenkennis inbrengt. De creatieve bende van ONBETAALBAAR zorgt met recupmateriaal voor de mooie vormgeving van de tuin.

De Green Bastards Garden is het eerste stadslandbouwproject van Vooruit en het kadert in een brede zoektocht naar een betere stedelijke maatschappij. Het is meer dan enkel een tuin, maar daarover lees je alles hieronder. 

Nieuws in en rond de Green Bastards Garden:

1. De Green Bastards Tuin: voorbereiding is alles!

In voorbereiding van de tuin gingen tuinier Willem Van Gucht en fotograaf Jan Lietaert op bezoek bij enkele gepassioneerde tuiniers om zeldzame zaden te verzamelen voor de tuin.

2. Een tuin in aanleg: een fotoverslag

3. Het Green Bastards Manifesto

Waar staan de Green Bastards voor? Lees het hier!

4. De PlantTrekkers

ONBETAALBAAR biedt voor jou dé groene oplossing voor een kleine tuin bij je thuis.

5. Sfeerbeelden van de tuin in september '13

Fotograaf Richard Duyk beklom de tuin en maakte enkele sfeerbeelden.

6. Food for Thought 13/10/13

Op zondag 13 oktober organiseerden we de derde editie van Food for Thought. De tuin kon bezorgd worden en de zaadjes van de Green Bastards groenten en kruiden geruild tegen eigen zaden of knollen. Lees er alles over.

 
Green Bastards ism Europees Sociaal Fonds / ESF investeert in jouw toekomst

Dit artikel werd geschreven op 01.07.13

Reageer