www.vooruit.be

Een uniek bezoek aan het monument

  • Zolder van Vooruit Zolder van Vooruit
  • Voorgevel Voorgevel
Trailer VOORUIT100-parcours Zolder van Vooruit Voorgevel
vorige
volgende

Omschrijving

Van kelder tot zolder. Frontstage & backstage.

1. Individueel bezoek

Ga alleen op tocht doorheen het gebouw om alle hoeken van Vooruit te zien en kom op plekken waar je anders niet bij kan! Je kan bij je bezoek aan Vooruit kiezen uit twee routes doorheen het gebouw. Welke van de twee je ook kiest, onderweg krijg je sprekende foto’s te zien, ontdek je geluids- en videoinstallaties... Op elke route krijg je info over de geschiedenis van het monument en de activiteiten die er plaatsvonden & -vinden. 

WITTE ROUTE
De Witte Route neemt je mee backstage; de loges van de Concertzaal, de kelders van Vooruit. Ondertussen zie je in de Emielzaal een indrukwekkende affichewand je mee neemt naar de gloriejaren van Vooruit als rocktempel. Je wandelt langs de mooie Balzaal en het Naaikotje waar we pikante verhalen van bezoekers tentoonstellen om in een torentje van Vooruit te genieten van het prachtige zicht over de stad. Tijdens deze route kom je langs ingrepen van beeldend kunstenaars als William Phlips, Julien Maire en Line Boogaerts en hoor je een soundscape die Ruben Nachtergaele samenstelde uit oude Vooruitopnames.

GELE ROUTE
Langs de Gele Route beland je in de Concertzaal, die er voor de restauratie in de jaren ‘80 als een stort bij lag. Verder voel je wat het is om op het podium van de statige Theaterzaal te staan en passeer je door de verschillende foyers met uitzicht op het Zuid. Laat je in de Antiekzolder meeslepen door een interactieve teletijdsmachine of luister naar de geluiden die Aifoon gevangen heeft in het gebouw.

Voor meer info over een individueel bezoek aan het parcours, klik hier.

Praktische info individueel bezoek

  • Bestel een ticket op voorhand (kan elke dag gebruikt worden) of koop een ticket aan de Cooperette (in het Café)
  • Elke week van woensdag t.e.m vrijdag te bezoeken van 10-17u & op zaterdag en zondag van 10-18u

 

 

2. Rondleiding met gids

Wil jij liever het parcours niet individueel bezoeken, maar met een gids? Op zaterdag en zondag kan je een bezoek brengen met een ervaren gids. De gids vertelt meer over het gebouw, de geschiedenis van Vooruit en spekt dat alles aan met fijne anekdotes. 

Klik hier voor alle info over een rondleiding met gids. 

Praktische info rondleiding met gids

  • elke zaterdag om 15:00 
  • Elke zondag om 11:00 & 15:00

Dit artikel werd geschreven op 28.05.13

Reageer