www.vooruit.be

Arrested Development

Concertzaal - Hip hop

Performance details

date time hall price tickets/availability
di 23.10.18 20:00 - 00:00 Concertzaal
Price category Ongenummerd
Voorverkoop € 28,75
order

Nostalgie troef met dit fantastische rapcollectief dat de jaren '90 kleurde. Hun recept voor het vermengen van funk, hiphop, sociaal engagement en trots op hun Afrikaanse roots is nog even aanstekelijk!

De eerste platen van Arrested Development betekenden een stevige aardbeving in de hiphop, waar gangsta rap de plak zwaaide. Hun eerste plaat '3 Years, 5 Months & 2 Days in the Life Of...' bracht megahits 'Tennessee', 'People Everyday' en 'Mr. Wendal' voort en verkocht 4 miljoen exemplaren. Ze wonnen Grammy's, MTV-awards en werden 'Band Of The Year' gekroond door Rolling Stone; ze deelden in 1994 het podium met Nelson Mandela in de strijd tegen apartheid, schreven de theme song voor Spike Lees Malcolm X en namen een MTV Unplugged-album op, dat zelfs zonder nieuwe nummers moeiteloos goud haalde.

Hun kledij, beats en teksten brachten Afrikaanse invloeden volledig anders in beeld dan de stereotypen. De groep was pionier op allerlei vlakken: ze tourden met liveband, hadden mannelijke én vrouwelijke groepsleden, en verspreiden een geëngageerde boodschap van hoop en verandering. Toch slaagden ze er niet in de rapmuziek van richting te doen veranderen; volgens sommigen kwam dat door een complot van labels en machthebbers, volgens anderen lag het aan spanningen binnen de groep. In elk geval nam Arrested Development vanaf 1995 een pauze.

Sinds 2000 brengen ze opnieuw albums uit, en touren rond de wereld. En Speech springt nog steeds op de barricades! 

Additional information

di 23.10 - 20:00 Concertzaal (doors)
hiphop / #tegast
€31 / 28,75 (presale, inclusief reservatiekosten)

Credits

org Democrazy