www.vooruit.be

De Bende van de Paarse Krokodil

Dag tegen de Bureaucratie: studiedag

Foyer Theaterzaal - #ThinkVooruit

Performance details

date time hall price tickets/availability

We herdenken de geboortedag van Franz Kafka op deze tweede Dag tegen de Bureaucratie, een dag van reflectie, dialoog en een vleugje burgerlijke ongehoorzaamheid. Eén dag in het jaar waarop we huisreglementen, administratieve processen en procedures onder de loep nemen en absurditeiten aan de kaak stellen. Daag je collega's en leidinggevenden uit om het debat aan te gaan. Want wat vereenvoudigd kan worden, verdient het om aangepakt te worden.

Jef Staes is auteur van drie Belgische bestsellers. ‘Mijn organisatie is een oerwoud’ en ‘Mijn manager is een held’ vormen de eerste twee delen van een drieluik rond Red Monkey Innovation Management. Het derde deel, ‘Ik was een schaap’, sluit de reeks af. Via talrijke metaforen vertelt de auteur een boeiend en confronterend verhaal over de dramatische veranderingen waar organisaties vandaag de dag voorstaan. Staes richtte ook Red Monkey Company op, om organisaties verder te begeleiden in de overstap naar een nieuwe organisatiecultuur. Doelstelling is steeds het verhogen van de wendbaarheid en het innovatievermogen van medewerkers, teams en processen.

Jef Staes’ verhalen over rode apen en passieloze schapen maken furore in België en Nederland. Hij is een expert op het vlak van business- en cultuurinnovatie. Met zijn flamboyante vertelstijl en confronterende stellingen schetst hij een treffend beeld van de huidige tekortkomingen van organisaties. Als spreker schudt hij organisaties grondig wakker en gaat niet enkel met zijn publiek in interactie, maar presenteert hij hen een unieke woordenschat om innovatie bespreekbaar te maken.

 

Programma

13:30 Onthaal
14:00 Verwelkoming
14:10 Inleiding: Joost Bonte
14:30 Jef Staes
16:15 Ontregelen for Dummies (een handige tool vol tips om in je eigen organisatie mee aan de slag te gaan)

Additional information

di 03.07 - 13:30 t/m 21:00 Foyer Theaterzaal
lezing / workshop / #think
€25 (CEO's, beleidsmakers en leidinggevenden) / €10 (sociale organisaties, kleine zelfstandigen)