www.vooruit.be

Lieven Scheire

Live in Nerdland: DNA

Theaterzaal - Lecture
 

Performance details

date time hall price tickets/availability
vr 12.04.19 20:00 - 22:00 Theaterzaal
Price category Rang 1
Basisprijs € 23,00
order

Een theaterlezing over de nieuwe ontwikkelingen in de genetica

Lieven Scheire toert in voorjaar 2019 met zijn theaterlezing (let op: géén comedy!) over de nieuwe ontwikkelingen in de genetica.

Het gaat snel tegenwoordig in de wetenschap en de technologie, dat weet u ook. Ruimtevaart, robotica en menselijke genetica zijn maar enkele van de gebieden die met grote stappen vooruit gaan. Welke ontwikkelingen staan er te trappelen aan de uitgang van het lab om binnenkort ons dagelijkse leven zullen binnentreden? Lieven Scheire zoekt het voor je uit, en brengt daarover verslag uit. In deze lezing heeft hij het over ons DNA en hoe de genetica zowel ons zelfbeeld als onze medische toekomst ingrijpend aan het veranderen is.
Een lezing van Lieven Scheire –half wetenschapper, half mens-- is altijd een hele belevenis: met zijn enthousiasme voert hij je door de wonderlijke wereld van de fysica en natuurkunde, en verbaast hij je met waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën.

Je hoeft geen zes diploma’s te hebben om Lievens wonderlijke verhalen te kunnen volgen (hij heeft die trouwens zelf ook niet). Hij weet als geen ander hoe hij een publiek moet boeien. Dankzij zijn ervaring als stand-up comedian zal je zelfs als leek natuurkunde zonder meer interessant gaan vinden. Niet zonder gevaar overigens, de kans bestaat immers dat je na een lezing van Lieven Scheire helemaal door fysica bent gebeten. Je bent gewaarschuwd.

Additional information

vr 12.04 - 20:00 Theaterzaal
comedy
€23

Credits

org Livecomedy