www.vooruit.be

MUDA

Eindwerken

Domzaal - Première, Dance

Performance details

date time hall price tickets/availability

Ontdek het danstalent van morgen

De zesdejaarsstudenten van het Muda Kunstencentrum - twaalf jonge en gedreven dansers - stellen hun unieke solo’s voor. Die solo’s werden het afgelopen jaar gecreëerd en zijn het resultaat van jaren hard werk in een intensieve hedendaagse dansopleiding. In deze voorstelling presenteren de studenten hun eigen persoonlijkheid en creativiteit op een dansante manier voor.

Deze solo’s worden gepresenteerd in het kader van de GIP, de Geïntegreerde Proef. In de GIP laten de leerlingen zien dat ze de inhouden en competenties die ze op het MUDA Kunstencentrum hebben geleerd ook kunnen toepassen in de praktijk. Dit traject begon in Vooruit onder begeleiding van coaches Haider Al Timimi, Klaas Devos, Tony Vezich, Els Viaene, Matevz Dobaj en Neus Barcons Roca. Aan het einde van het traject worden de studenten bijgestaan met coaching door Liz Kinochita, Rósa Ómarsdóttir en opnieuw Klaas Devos, om alles te finetunen. Voorlopig eindpunt: hun presentatie in Vooruit.

De dansafdeling van het MUDA Kunstencentrum is een zesjarige pre-professionele opleiding, met als doel de leerlingen voor te bereiden op hogere studies in Hedendaagse Dans. Om dit te bereiken werken onze leerlingen in een zeer professionele omgeving met sterke dansdocenten en (internationale) gastdocenten/choreografen, waaronder Lisi Estaras, Benjamin Vandewalle, Tony Vezich, David Brandstatter, Malgven Gerbes, Matevz Dobaj & Neus Barcons Rocca, Alexandre Achour, Marine Besnard en vele andere.

Op dit moment zijn er leerlingen uit Artesis Antwerpen, Artez Arnhem (NL), Codarts Rotterdam (NL), Academie voor theater en dans Amsterdam (NL), Fontys hogeschool Tilburg, NSCD Leeds (UK), Trinity Laban Londen (UK) en SEAD Salzburg (AUT) aan de slag.

Additional information

vr 11.05 - 20:00 Domzaal
dans / #tegast
€5, reserveren enkel via reservatiedans@muda.be

Credits

org MUDA - beeld (c) Rudy Carlier