www.vooruit.be

The Van Jets

Concertzaal - Pop, Concert
 

Performance details

date time hall price tickets/availability

Primitief geweld met een futuristische sound

Met Future Primitives leverden The Van Jets ons een alternatieve soundtrack voor Mad Max: primitief geweld met een futuristische sound. Een eigen brouwsel van gitaren en hiphop, met als voornaamste getuigen singles 'Boy to Beastie' en 'BANG!'. 

Voor hun vijfde, zelfgeproducete album trokken ze terug naar heimat Oostende. Met deze plaat in de vingers kunnen ze hun eigen live reputatie enkel maar overtreffen. "And so you turn from boy into beastie!” 

  • "Met Future primitives hebben The Van Jets tien nieuwe nummers op zak om hun stevige live-reputatie nog te versterken. Knappe plaat van een band in topvorm." - Indiestyle.be (****)
  • "Future Primitives knettert van de elektriciteit (‘21st Century Boys’!), swingt als een geil beest (‘Bang!’) en bevat enkele van hun beste songs in jaren (‘Too Many Smokes’, ‘Rewild’). - Humo (***(*))

dirk. is ongetwijfeld dé revelatie van het jaar als het op spannende gitaren en boeiende songs aankomt. Het viertal kreeg van zowat elk medium vier sterren (of meer) toebedeeld, met een perfecte samenvatting door Humo: “De band koppelt de dwingende agressie van Fugazi aan het melodieuze vernuft van Pavement en Pixies, en vuurt retorische levensvragen af zonder het antwoord af te wachten.”

 

Additional information

vr 13.04 - 21:00 Concertzaal (late night)
concert / #tegast
€28 / 25,75 (vvk, inclusief reservatiekosten)

Credits

org Democrazy