www.vooruit.be

Vooruit in de Boekhandel

Haruki Murakami (vertaling: Luk Van Haute) - De moord op Commendatore

Op Locatie - Boekvoorstelling, Talk, Literature

Performance details

date time hall price tickets/availability

Ontdek de onbekende kanten van deze Japanse literaire reus

Het eerste deel van Haruki Murakami’s laatste roman ‘De moord op Commendatore’ verscheen op 1 december 2017 en werd besproken door het panel van Uitgelezen in december in Vooruit. Het tweede deel verschijnt op 12 januari 2018: het perfecte moment om een Murakami-avond te organiseren. Vooruit en boekhandel Walry nodigen je daarom graag uit voor een avondje in het gezelschap van japanoloog en vertaler van ‘De moord op Commendatore’ Luk Van Haute.

Van Haute praat over Japan, hoe het is om Murakami om te zetten naar het Nederlands en uiteraard de nieuwe roman. En omdat Murakami zelf een fervent jazzliefhebber is, nodigden we voor het muzikale intermezzo twee gerenommeerde jazzmusici uit: Steven Delannoye (sax) en Thomas Decock (gitaar).

De Japanse auteur Haruki Murakami (1949) geldt wereldwijd als een van de meest gelezen hedendaagse auteurs. Zijn werk wordt in meer dan 40 landen uitgegeven en werd bekroond met meerdere prijzen. Murakami is een schrijver die door alle grenzen heen breekt: in zijn verhalen zitten vaak ongerijmdheden, surreële en magische elementen.

De grote internationale doorbraak kwam er met ‘Norwegian Wood’ in 1987. Andere geliefde romans en verhalenbundels zijn ‘Ten zuiden van de grens’ (1992), ‘De opwindvogelkronieken’ (1994), ‘Kafka op het strand’ (2002), ‘1Q84’ (2009) en ‘Mannen zonder vrouw’ (2016). Nu verschijnt een nieuwe grote roman, ‘De moord op Commendatore’.

‘De moord op Commendatore’ is opnieuw een Murakami ten voeten uit. Een pas gescheiden portretschilder heeft een painter’s block, een onvermogen om te schilderen. Hij hoopt in een afgelegen atelier tot rust te komen, en zijn inspiratie terug te vinden. Loopt dat even anders, want een mysterieus schilderij op zolder lijkt tot leven te komen en een meisje verdwijnt spoorloos...

Additional information

di 16.01 - 20:00 Boekhandel Walry (Zwijnaardsesteenweg 6, 9000 Gent)
literatuur
gratis

Credits

org Vooruit, Uitgeverij Atlas Contact & Boekhandel Walry