www.vooruit.be

Vooruit & Under Construction present:

47SOUL

Balzaal - Pop, Hip hop, Concert
 

Performance details

date time hall price tickets/availability

47SOUL + support by De Rudies (Radio Taxi)

 “Spine-tingling” - The Telegraph

Electro, hiphop en het traditionele Palestijnse dabke-geluid: die winnende combinatie is wat het Libanese combo 47SOUL op het podium brengt. Ze verzonnen zelfs hun eigen genre: shamstep, meteen ook de naam van hun eerste ep ‘Intro to Shamstep’. Na passages op Glastonbury - The Telegraph verkoos de groep tot één van de highlights - en, wat dichter bij huis, de Gentse Feesten, staat 47SOUL in Vooruit. Verwacht je aan een spervuur van raps en rhymes, overstuurde analoge synths en hypnotiserende, dubby gitaarpartijen.

47SOUL is een alternatieve roots-pop supergroep uit het Midden-Oosten. De vier mannen - afkomstig uit Jordanië, Syrië en Palestina - vuren afwisselend Engels en Arabische teksten af, altijd boordevol protest statements. De groepsnaam is dan ook niet toevallig gekozen: het getal 47 verwijst expliciet naar bezet Palestijns gebied. Hun geëngageerde boodschap over vrijheid en gelijkheid verpakt het kwartet in energetische protestmuziek. En volgens de vele berichten over hun stevige live reputatie belooft dit optreden een van de strafste clubby feestjes van het jaar te worden.

In Vooruit speelt 47SOUL voor het eerst - en exclusief in België - ook nummers uit nieuwe langspeler ‘Balfron Promise’.

  • “47SOUL, a Palestinian collective whose Pan-Arabic street music was spine-tingling” - The Telegraph
  • “47SOUL have crossed over, a bridge from the East to the West” - BBC World

 

 

Under Construction

'Under Construction: Flemish Palestinian Connections' brengt tien dagen lang kunstenaars naar Gent die de afstand tussen Vlaanderen en Palestina overbruggen. Het festival is gebaseerd op wederkerigheid met de bedoeling culturele samenwerking, dialoog en uitwisseling te stimuleren.

Ontdek hier het volledige programma

 

Additional information

vr 23.02 - 21:00 Balzaal
concert / party / #nightlife
€ 10 / 7 (presale)

Under Construction is een initiatief van de Vlaamse Regering en de Missie van Palestina in Europa, België en Luxemburg. Daarnaast wordt het festival ondersteund door de Stad Gent en door 11.11.11

De online ticketverkoop wordt op de dag van het concert afgesloten, maar er zijn wel nog tickets beschikbaar aan de deur (€ 10).

 

Credits

47SOUL: Z the People (vocals & synths), El Far3i (darouka, mc / vocals), Walaa Sbeit (percussion, mc / vocals) & El Jehaz (guitar & vocals) - ihkv The Palestinian Connection