www.vooruit.be

NTG / Johan Simons & Chokri Ben Chikha

Onderworpen

Theaterzaal - Theater
 (c) Phile Deprez

Performance details

date time hall price tickets/availability

"'Onderworpen' is zo’n voorstelling die onder je kleren kruipt en de dag nadien nog nazindert." - **** De Standaard

“Ze zullen me snel vergeten”. Met deze woorden van het hoofdpersonage Michel eindigt ‘Platform’, de roman van Michel Houellebecq die in 2005 door Johan Simons op het toneel werd gebracht. Michels woorden vatten een wereldbeeld samen. De westerse beschaving hinkt op haar laatste benen, een tijdperk is voorbij, en daarmee ook alle kansen om nog gelukkig te worden. De vraag is dan: wat nu?

Houellebecqs laatste roman 'Onderworpen' geeft hierop een antwoord. In deze toekomstfictie heeft de chaotische, neoliberale wereld van 'Platform' plaatsgemaakt voor een nieuwe orde. Frankrijk wordt geregeerd door de democratisch verkozen Moslimbroederschap, de nieuwe regering zorgt voor een stabiel maatschappelijk klimaat. Met als prijs: de inperking van een aantal vrijheden, de onderwerping van de vrouw en de verwerping van de waarden van de Verlichting.

Voor de regie van 'Onderworpen' slaat Johan Simons de handen in elkaar met Chokri Ben Chikha van het Gentse Action Zoo Humain.

Additional information

tickets vanaf €14
duur: 1:55
FRA boventiteling

Credits

regie: Johan Simons & Chokri Ben Chikha - naar: 'Onderworpen' door Michel Houellebecq, in een vertaling van vertaling van Martin de Haan bij SIngel Uitgeverijen - tekstbewerking: Jeroen Versteele - dramaturgie: Koen Haagdorens - lichtontwerp: Dennis Diels - kostuumontwerp: An De Mol - artistiek-technisch coördinator: Marc Swaenen - met dank aan: KASK - org: NTGent - beeld (c) Phile Deprez

 

Met deze gastvoorstelling ben je In Gents Gezelschap, een initiatief van het Gentse Zalenoverleg Podium. Meer werk van Gentse gezelschappen ontdekken? Klik hier