www.vooruit.be

King Gizzard & The Lizard Wizard

Concertzaal - Rock, Concert
 

Performance details

date time hall price tickets/availability

Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 27.10, 11:00.

King Gizzard & The Lizard Wizard zou wel eens koploper kunnen zijn in de eerste klasse van meest hardwerkende bands. De Australische garagerockers brachten op vijf jaar tijd al 11 (!) albums uit. De niet-studiotijd vullen ze op met touren rond de aardbol. Dit jaar pakt de groep het nóg uitdagender aan: ze beloofden de fans om víjf platen te releasen, en dat lijkt aardig te lukken.

Eerst was er het Oosters-getinte, psychedelische Flying Microtonal Banana, gevolgd door het opgefokte, koortsdroomachtige Murder Of The Universe. Een jazzplaat kon ook niet achterwege blijven, vond de zevenkoppige machine. Daarom lieten ze Sketches of Brunswick East op de wereld los, samen met de kompanen van Mild High Club. Intussen staat Polygondwanaland al in de steigers, waarop alweer een nieuw geluid te horen is: single ‘Crumbling Castle’ combineert zowat al het vorige, maar giet daar nog een scheut elektronisch geïnspireerde kraut overheen.

Live steevast het equivalent van een muzikale wervelwind, gestuwd door een retestrak drummersduo en de hitsige, aanstekelijke vocals van frontman Stu McKenzie. Hedendaagse garage opgefleurd met prog-, glam- en bluesrock: dit hoorde je zelfs Ty Segall en Oh Sees nog niet doen. 

 

mild high club is de band rond Alexander Brettin. In de lijn van Mac DeMarco, Conan Mockasin en Ariel Pink maakt de LA-based band zonnige slackerrock en lofi psychpop. Intussen hebben ze twee fijne platen uit, met Skiptracing als laatste wapenfeit. Clash Magazine: "Expertly faded in drums, festive percussion, and jangly guitars all feel organic and inviting, and Brettin’s vocal melodies blend in seamlessly" (7/10).
  •  

 

Additional information

wo 28.02 - 19:30 Concertzaal (doors)
concert
€22 / 19,75 (vvk, inclusief reservatiekosten)

 

#tegast

Credits

org Democrazy