www.vooruit.be

Tot in de Stad #2

LUCA Art, Space & Context

Op Locatie - Talk, Debate / Conversation, #Stadsatelier
 

Performance details

date time hall price tickets/availability

Stad en scenografie

Art, space & context is een onderzoeksgroep op de campus Sint-Lucas Beeldende kunst Gent, Luca school of arts. De onderzoeksgroep gaat in op een brede reeks vragen over kunst en de wereld waarin ze bestaat, en dit op basis van 20ste- en 21ste-eeuwse artistieke en kunstkritische praktijken en concepten zoals participatie, het monument, autonomie, het publieke, situationele esthetiek, samenwerking, het podium, de gemeenschap, cureren, auteurschap, ruimtelijkheid en herinnering.

 

Roel Kerkhofs, Tina Ameel & Eva Moulaert - Musee Museum

Het project Musee Museum onderzocht de mogelijkheid van een denkbeeldig museum in een populaire wijk van Brussel, waar de huizen worden opgenomen als de archiefkelders van het denkbeeldig museum en de inwoners worden genoteerd als archivisten, met referenties aan André Malraux ‘s 'Musée Imaginaire' en uitspraken van kunstenaar Alighieri e Boetti. Hoe kan een boek over een openbaar plein een museale ervaring geven?

een samenwerking tussen: Tina Ameel, Roel Kerkhofs & Dear Reader - met de steun van: Vlaamse Overheid, Vlaamse Gemeenschapscommissie, Stad Brussel, Alain De Pauw fonds, LUCA School of Arts & KULeuven

 

Sarah Késenne - 'The Klau Mich show' (2012) van Dora Garcia

'The Klau Mich show' was een wekelijkse live tv-talkshow van kunstenares Dora Garcia die plaatsvond tijdens de 100 dagen van de internationale kunstmanifestatie Documenta (13) 2012, in het ‘Ständehaus’ in Kassel, onder de noemer ’Radicalism in society meets experiment on tv’. Toeschouwers en deelnemers werden binnen deze ‘multistaging’ betrokken binnen een steeds uitbreidende en ontregelende discussie, als een vorm van narratieve inmenging.

 

De talk op donderdag 7 december is onderdeel van het programma TOT IN DE STAD, een samenwerking tussen Vooruit (Stadsatelier), LUCA (Onderzoeksgroep Art, Space & Context), KASK (Atelier Autonome Vormgeving), De Koer en PILOOT.co. Gedurende vijf avonden in het seizoen 2017-2018 worden op locatie kunstprojecten gepresenteerd die vorm krijgen in de stad, in het publieke domein van Gent.

Additional information

do 07.12 - 19:00 Campus Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent (routebeschrijving)
talk / #stadsatelier / #thinkVooruit
gratis