www.vooruit.be

Open VRT

Theaterzaal - Talk
 

Performance details

date time hall price tickets/availability

OpenVRT is een community voor digitale creatievelingen in Vlaanderen tussen 18 en 34 jaar, van bloggers over app-bouwers tot fotografen. OpenVRT wil een netwerk vormen waar deze jonge digitale creatievelingen hun ideeën kunnen bespreken met elkaar en hun vaardigheden kunnen verbeteren.

OpenVRT strijkt neer in Vooruit voor een nieuw event met opnieuw enkele interessante sprekers. Ontdek deze avond wat er achter een creatief proces schuilt. Hoe wordt iets gemaakt? Wat zijn de moeilijkheden en cours de route? Wat maakt het resultaat fantastisch? En niet te vergeten, wat hebben we geleerd Mimi?

Wie komt spreken?

In 2013 vroeg productiehuis Hotel Hungaria aan Geerard Van de Walle om een lifestyle show te ontwikkelen voor kinderen, gepresenteerd door een pop. Het leek toen leuk om met een een zelfingenomen aap te werken die denkt dat hij alles al kan, en die dat telkens duidelijk maakt met de spreuk ‘Ikanda’.

De bewuste lifestyle show is er nooit gekomen, de aap wel. In januari 2016 gaf Ketnet hen groen licht voor de ontwikkeling van 'Olly Wannabe'. Dat bleek een fascinerend proces met behoorlijk wat onvoorziene omstandigheden. Geerard vertelt jullie graag alles over het character design, de ontwikkeling van Olly’s persoonlijkheid, de scenario’s en hoe hij uiteindelijk zelf de stem van Olly werd. “Per ongeluk poppenspeler worden? Ikanda.”

Anna Ginsburg is geboren en getogen in Londen en filmmaker. Anna specialiseerde zich in het combineren van verschillende technieken en aanpakken en probeert traditionele, handgetekende 2D te combineren met stop-motion, digitale beeldvoering en live-action. Anna’s eerste muziekvideo voor Bombay Bicycle Club won een Bafta. Haar laatste project ‘Private Parts’ is zeer persoonlijk en hét toonbeeld van haar manier van werken. Ontdek hoe ‘Private Parts’ tot stand kwam en waarom het zo’n persoonlijk, speciaal project is.

Laura Verhulst startte enkele jaren geleden de blog Madam Bakster, the guiltfree bakery, nadat ze besliste om in plaats van calorieën te tellen het over een ander boeg te gooien en over te stappen naar een gezonder levensstijl met een beperkte consumptie van dierlijke producten, geraffineerde suikers en tarwe te eten. Ze wou haar zoektocht en ervaringen delen met anderen en ze ook inspireren om (terug) van desserts te genieten. Dit resulteerde in een blog, een bakboek, een eigen koffiehuis en cateringdienst. Laura vertelt over de opstart en groei van haar verhaal en welke rol sociale media hierin speelden.

Marthe Crab maakte voor Iedereen beroemd x Studio OpenVRT drie minuten zendtijd. Ze toonde de kijkers 'De mooiste sterrenhemel'. Marthe vertelt waarom en hoe ze haar reportage maakte.

Daarnaast krijg je een overzicht van wat OpenVRT het afgelopen jaar heeft uitgespookt en ben je na de talks uiteraard welkom voor een drankje in het Vooruit Café.

Additional information

Tickets zijn gratis, je hoeft enkel te reserveren.
Deuren openen om 19:30, eerste spreker start om 20:00.

Credits

org OpenVRT