www.vooruit.be

HOOGTIJ/laagtij

Bomenklok / Rutger De Vries / MATTHIEU HA & Van Twolips / Nienke Baeckelandt

Gouvernement - Concert, Feest, Expo, Party, Performance, Installation, #Nightlife
 

Performance details

date time hall price tickets/availability

HOOGTIJ/laagtij is een feest met als thema ‘Het Feesten’ op zich; een flagrante verering van de ‘Homo Festivus’; een metafoor voor de gedaante -en stemmingswisselingen van een stad op de rand van de waanzin. Het is een uitnodiging tot totale overgave én ontnuchterende reflectie.

Ontdek hier alles over het festival.

Een 20-tal Masters of Ceremony dompelen het publiek 10 dagen lang onder in hun kijk op feest, transcendentie en rituelen. Op 15 juli laten deze artiesten blijvende fysieke sporen achter, in en rond de locatie:

Nienke Baeckelandt (18:00 - 00:00)

Tijdens HOOGTIJ/laagtij drijft Nienke Baeckelandt haar performance ‘SNIP IT’ naar metafysische hoogtes. Tien dagen lang sluit ze zich op in een atelier, gewapend met papier, schaar en een koptelefoon die het ritme van haar actie dirigeert.

Rutger Devries (21:00)

Met het in-situ werk van Rutger de Vries krijgt HOOGTIJ/laagtij de plechtstatige uitstraling van een galafeest. Hij construeerde een majestueze verfluster die elke dag om 21h stipt in de inkomhal ontsteekt. Elke dag een nieuw spoor.

Matthieu HA 'Bomenklok' (22:00)

Vanuit een reddersstoel brengt Mathieu HA een sjamanistische hulde aan de boom (in wording?) op de hoek van de Gouvernementstraat en de Vogelmarkt. 

van Twolips (23:00)

Terug op de begane grond vervoegt diezelfde Matthieu HA Cayo Scheyven voor de heerlijk absurde Neder-Vietnamese pop van ‘van Twolips’.

Additional information

HOOGTIJ/laagtij is een festival gecureerd en georganiseerd door Gouvernement en kwam mede tot stand dankzij de steun van VOORUIT, Stad Gent en De Vlaamse Gemeenschap.

za 14 t/m zo 21.07
Gouvernement (Gouvernementstraat 7, 9000 Gent)