www.vooruit.be

Wim Mertens solo

Minard - Pop, Classical, Concert
 

Performance details

date time hall price tickets/availability

Componist, musicoloog, muzikant en zanger Wim Mertens is de afgelopen decennia tot een internationaal begrip uitgegroeid. Hij wist concertzalen te vullen in Europa, Noord- en Centraal-Amerika, Japan, Thailand en Rusland en heeft in zijn rijke carrière al meer dan 65 albums uitgebracht.

Mertens' naam doet bij iedereen ongetwijfeld een belletje rinkelen. Zijn muziek wordt door de film-, theater-, dans-, reclame-, televisie- en radiowereld gretig opgepikt en veroverde op die manier de harten van een breed publiek. Denk maar aan 'Struggle for pleasure', 'Often a bird', 'Iris', en 'Close cover'.

Ter gelegenheid van de release van 'Cran aux Oeufs’ geeft Wim Mertens een reeks concerten in verschillende bezettingen, waarmee hij als duo, trio, ensemble of solo verschillende delen van zijn laatste werk zal opvoeren. 'Cran aux Oeufs' - bestaande uit 'Charaktersketch', 'What are we, locks, to do?' en 'Dust of Truths' - is een muzikaal-fictionele triptiek waarin de connecties tussen lied, poëzie en werkelijkheid afgetast worden.

Mertens neemt ons als het ware mee op reis doorheen de tijd. Het hedendaagse Brussel, het oude Rome en het oude Griekenland: ze zijn allemaal aanwezig op 'Cran aux Oeufs'. Op zondag 19 november houdt Wim Mertens halt in de Minardschouwburg in Gent voor een soloconcert.

  • "Het zijn tijdloze muziekstukken die ook popliefhebbers aanspreken, niet in de laatste plaats omdat ze over buitengewoon sprekende melodieën beschikken die tijd en ruimte overstijgen.” (De Morgen)

 

Additional information

tickets: €38 / 35 (vvk, inclusief reservatiekosten)

 

Credits

org Greenhouse Talent & Democrazy