www.vooruit.be

Nele Needs A Holiday / Tulski / Mary Ocher

Minard - Pop, Concert
  •    
  •    
  •    
  •    
       
previous
next

Performance details

date time hall price tickets/availability

Nele Needs A Holiday

Na It's My Party (2014) brengt Nele Needs A Holiday op 6 oktober haar tweede album uit, Love Yeah, via Compagnie Cornelius en NEWS RECORDS. De liefde (hoe kan het ook anders) is opnieuw haar inspiratiebron. Een hele droomwereld gaat schuil achter de plaat, die een "interplanetair en onromantisch conceptalbum" genoemd wordt. Hier lees je er meer over. Er is veel oog voor detail en teksten die bol staan van rake en humoristische observaties.

Nele Needs A Holiday zegt waar het op staat, en weet zichzelf daarbij tot in het oneindige te relativeren. Op het podium wordt Nele vergezeld van een veelkoppig monster bestaande uit zes hypergetalenteerde vrouwen, een onflatteus catsuit annex ruimtepak, en een melkweg aan kwetsbaarheid. Elk optreden wordt live gestreamd naar alle uithoeken van het universum. Menig ruimtewezen heeft zich al krom gelachen.

 

Tulski

In maart stuurde Tulski zijn eerste single 'Nooit' de wereld in. Reacties als "H. Bedert meets Spinvis maar dan op z’n Brabants!” logen er niet om. Tulski tracht de tijdsgeest op een bijzondere wijze te vatten: met eigenzinnige teksten in het Nederlands. Trippop gehuld in hartverwarmende klanken, doe daar nog even sfeervolle tunes bij, doorweven met hemelse zanglijnen van Eva Tulkens, en je kan meteen wegdromen naar de zevende hemel. Voor fans van Eefje De Visser, Spinvis, Maaike Ouboter… maar dan op z’n Belgisch. "De kruisbestuiving tussen Eva Tulkens en Sam Janssens zorgt voor een grensverleggende magie, waardoor geen geluidsmuren, maar harten worden gebroken." En ook nog: "Dit doet uitkijken naar meer." (Snoozecontrol)

 

Mary Ocher

In januari deed FACT Magazine al de gedurfde voorspelling over 'The West Against The People', Mary Ochers vijfde studioalbum: "Prediction: one of the best albums of 2017". Het album kwam in maart uit bij krautrocklabel Klangblad, en werd geproducet door Hans Joachim Irmler (Faust). Het bevat samenwerkingen met avant-gardisten Die Tödliche Doris, Felix Kubin en Julia Kent (Antony And The Johnsons).

De titel, 'The West Against The People', past bij Ochers compromisloze en avant-garde aanpak; ze roeit graag tegen de stroom en snijdt onderwerpen aan als autoriteit, conflict, xenofobie en gender. Bij het album hoort ook dit essay. Maar het album is véél meer dan wat controverse. Ze schippert tussen rauwe sixties garage, synth riffs uit de Berlijnse technoscene, funk, abstracte ambient met etherische stemmen, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes ... en het geheel hangt wonderwel samen.

Additional information

tickets: €15 / 13,75 (vvk, inclusief reservatiekosten)

deuren: 19:00

Credits

org Democrazy