www.vooruit.be

En Route

Jong Gewei, Peter Aers, Elly Van Eeghem & Manoeuvre

Café - Other
 

Performance details

date time hall price tickets/availability

Er zijn nog tickets te koop aan de ingang.

Op de voorlaatste dag van BLAUWDRUK sturen we je op pad. Samen met een kunstenaar / stadsresident trek je per bus, met de fiets of te voet de stad in. Daar ga je met een kunstenaar in gesprek én ga je zelf aan de slag. Elk parcours is uniek en krijgt mee vorm door de kunstenaar / stadsresident die jouw groep begeleidt. O.a. Elly Van Eeghem, Peter Aers, Jong Gewei / Kloppend Hert en Manoeuvre zijn de originele stadsgidsen van dienst.

We zien elkaar na En Route terug in het Vooruit Café, met taart, thee en bubbels. En natuurlijk een heleboel verhalen om te delen.

++++++

Jong Gewei / Kloppend Hert Jong Gewei is een nieuw artistiek platform voor mensen vanaf 16 jaar dat hen wil helpen ontdekken waar hun talenten liggen. Jong Gewei wil de diversiteit van de Gentse straat op het podium en in de kunstopleidingen tonen: als spelers, theatermakers, regisseurs, dansers, choreografen, schrijvers of decorontwerpers. Ze werken tweewekelijks op zondag Bij’ De Vieze Gasten. Eén keer per jaar werkt het platform naar een toonmoment toe.

Tijdens En Route ervaar je hoe Jong Gewei werkt door zelf deel te nemen aan een atelier. Samen met deelnemers en begeleiders ontdek je tijdens een korte theaterworkshop wat jij in huis hebt.

te voet - gids: Haider Al Timimi, Bart Capelle & Arber Aliaj - Jong Gewei is een initiatief van theatergezelschap Kloppend Hert in samenwerking met Vooruit, Bij’ De Vieze Gasten, Larf! & KASK Drama - jonggewei.wordpress.com


Elly Van Eeghem Stadsresident Elly Van Eeghem neemt je tijdens En Route mee naar het zuiden van Gent, deels met de bus, deels te voet. In ‘CAMPUS’ vertrekt ze vanuit de oorspronkelijke betekenis van het woord campus: een open ruimte, een veld. De omgeving rondom de De Pintelaan en Zwijnaardsesteenweg veranderde van zo’n landelijke omgeving met open velden tot een dichtbevolkte stadsbuurt. De campussen (UGent, UZ, Broeders van Liefde) rond de buurt vormen eilanden in de stad.

Samen met buurtbewoners, passanten, studenten en schoolkinderen denkt Elly na over het gebruik, de vormgeving en de betekenis van ‘openbare ruimte’ in deze omgeving. ‘CAMPUS’ bespeelt grenzen in de stad als mogelijke plekken van uitwisseling en interactie.

te voet / met het openbaar vervoer - gids: Elly Van Eeghem


Peter Aers Stadsresident Peter Aers bereidt zich voor op een nieuwe gespreksperformance: ‘Regarding the Pain of Others’. Voor BLAUWDRUK neemt hij je mee in zijn denkwereld. Geïnspireerd door een tekst van dichter-essayist John Berger gaan we bij een schilderij in gesprek over pijn, het gegeven gespreksperformance en kijken naar kunst.

Deze vierde performance is het nieuwste hoofdstuk in de reeks 'Everything Depends on How a Thing is Thought’. Het vorige deel ‘Crime and Punishment’ was in februari 2017 te zien op locatie in Gent.

te voet - gids: Peter Aers
 

Manoeuvre ligt in de Wondelgemstraat in het hart van Rabot, een superdiverse wijk aan de rand van Gent. Manoeuvre kiest voor een participatieve kunstenpraktijk van co-creatie tussen deelnemers (participanten) van diverse origine en kunstenaars. Ze vertrekken vanuit het parcours van de kunstenaar enerzijds en de ambachtelijke, inhoudelijke en artistieke competenties van de deelnemers anderzijds. Door samen aan projecten te werken gaan ze in dialoog en stuwen ze het proces van co-creatie vooruit.

Tijdens En Route neemt Manoeuvre je mee naar hun atelier om daar ter plekke horizontale structuren in elkaar te puzzelen. Tegelijkertijd wordt er ook lustig geplooid in het Vooruit-café. 

met het openbaar vervoer - gids: Manoeuvre

Credits