www.vooruit.be

Volta XL

Nacht van de Arbeid: Elefant, Stadt, Raketkanon,...

Concertzaal - Rock, Pop, Concert, Party
  •    
  •    
  •    
  •    
       
previous
next

Performance details

date time hall price tickets/availability

De voorverkoop voor VOLTA XL werd afgesloten. Aan de avondkassa (vanaf 19u30) zijn er nog tickets te koop.

Na acht jaar is de 'Nacht van de Arbeid' uitgegroeid tot een vaste waarde in het muzieklandschap. Stonden al op het podium in de Concertzaal van Vooruit: Intergalactic Lovers, Selah Sue, Daan, The Van Jets, Absynthe Minded, Gabriel, SX,...

Op zaterdag 30 april strijkt 'Volta' een achtste keer neer in Vooruit, en dit jaar met een affiche die bulkt van het aanstormend talent: Raketkanon, Stadt en Elefant hebben alvast toegezegd. De afterparty wordt verzorgd door Bram Willems en DJ Reynders.

Zoals altijd staat er niet enkel muziek op het programma. Wat dit jaar te zien zal zijn in de Foyer en gangen, kom je binnenkort te weten op deze pagina.

 

Elefant

Eind 2014 steekt Elefant zijn enorme kop op, een kwartet rond Wolf Vanwymeersch (The Van Jets) dat kraut, sludge en surf combineert. Elefant hult zich steevast in witte, fall-out overalls en hun gezichten zijn toegeplamuurd met witte verf. Hun songs lijken ons te willen voorbereiden op naderend onheil: Elefant schreef er alvast de passende soundtrack bij. 

Stadt

Stadt is het verhaal van vier doorwinterde muzikanten, waaronder Fulco Ottervanger en Simon Segers. Eind 2015 zorgde tweede plaat ‘Escalators‘ voor de nationale doorbraak. Vooral live heeft het kwartet een ijzersterke reputatie. De Morgen tipt Stadt als één van de 25 Belgische bands die in 2016 helemaal gaan doorbreken. 

 

Raketkanon

De gevaarlijkste band van de lage landen sluit 'Volta XL' af, met haar enige Belgische optreden dit voorjaar! 2015 was het jaar van Raketkanon. In maart lieten ze hun tweede langspeler 'RKTKN #2' op ons los. Dat album plaatste het Gentse viertal definitief op de kaart. Na optredens op Pukkelpop, Dour, Leffingeleuren, een tournee in Nederland, het VK en Spanje én een afsluiter in een uitverkochte Ancienne Belgique zijn de heren klaar voor hun veroveringstocht in 2016.

 

Bram Willems

Bram Willems kan zijn liefde voor muziek al enkele jaren kwijt op de muziekredactie van én als presentator bij Studio Brussel (Zet ‘m op, De Maxx, Select,…). Genres? Maakt niks uit, zolang het maar feest is!

 

Additional information

tickets: €16 (add) / 14 (vvk)

deuren: 19:30
winnaar Concourioso: 20:15
Elefant: 21:15
Stadt: 22:15
Raketkanon: 23:30
afterparty: 00:30

Credits

org.: Curieus (curieus.be)