www.vooruit.be

Let's take a break with

 

Description

Vooruit gaat langs bij 9 makers die tijdens seizoen 2018-2019 hun werk tonen. Let's take a break with is een blik achter de schermen tijdens de repetities.

Alexander Vantournhout & Ruben Mardulier - Red Haired Man 

 

In ‘Red Haired Men’ verweven vier performers de microverhaaltjes van Charms met dans, circus, acrobatiek, poppentheater, goochelkunst en buikspreken. Het resultaat is een genreoverstijgende choreografie van indrukwekkende capriolen, met veel gevoel voor humor.

do 25 & vr 26.10 - 20:00 Theaterzaal

 

Thomas Ryckewaert - Move 37

 

‘Move 37’ is een lecture performance over fenomenen die de menselijke verbeelding overstijgen. Kan theater het onverbeeldbare verbeelden? Van artificiële intelligentie over zwarte gaten tot robotdromen: in 'Move 37' vervagen de grenzen tussen mens en alien. Een intieme en bevreemdende performance, zwalpend tussen realiteit en fictie.

wo 20.03.2019 - 20:00 Theaterzaal

 

Haider Al Timimi / Kloppend Hert - Studio Shehrazade

 

In de gloednieuwe dans- en theatervoorstelling ‘Studio Shehrazade’ vinden een Ghanees en een Irakees elkaar op een plek waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn. Geen publieke opinie, geen moraal, geen taboes, een plek van ongeremde vrijheid. Maar hoe beangstigend zijn dromen en verlangens? Hoe dicht kan je bij jezelf en bij een ander komen? Durf jij je ware gelaat te tonen?

do 09.05.2019 - 20:00 Theaterzaal

 

 

El Conde De Torrefiel - Guerrilla 

 

Een conferentie, een tai chi-les, een avondje dansen in een discotheek: volg de performers van ‘GUERRILLA’ in hun alledaagse activiteiten. Als golven in de oceaan lijken ze deel van een harmonieuze groep die op één ritme beweegt. Een collectief van mensen die op hetzelfde moment leven, zich in dezelfde straten bewegen en door dezelfde gebeurtenissen beïnvloed worden.

do 07 & vr 08.02.2019 - 20:00 Theaterzaal 

 

Femke & Lander Gyselinck - Flamer

 

Lander en Femke Gyselinck zijn broer en zus. Hij maakt muziek, zij danst. Naast een fascinatie voor elkaars beroep, delen ze ook een bewondering voor Jennifer Lopez. Een van haar nummers vormt het uitgangspunt voor deze voorstelling. Voor de gelegenheid wisselen Lander en Femke van rol: hij trekt de dansschoenen aan, zij neemt de drumstokken in handen. In ‘Flamer’ - een samentrekking van hun namen - tonen ze zich beiden van hun meest kwetsbare kant.

vr 21.12 - 20:00 Domzaal

 

Katharina Smets, Ingrid Leonard & Inne Eysermans - Fotograf

 

Radiomaker Katharina Smets erfde honderden foto's en een onopgelost verhaal over haar grootmoeder tijdens de zomer van 1941. Fotograaf/videokunstenaar Ingrid Leonard en geluidskunstenaar Inne Eysermans (Amatorski) reisden met Smets naar de plaatsen waar de foto’s werden genomen. In ‘Fotograf’ (werktitel) verweven ze een persoonlijk verhaal met nieuw documentair materiaal uit het Polen van vandaag. 

vr 15 & za 16.03 - 20:00 LOD Studio

 

Sachli Gholamalizad - Let us believe in the beginning of the cold season

 

In de derde solo van Vooruit-resident Sachli Gholamalizad vormen twee baanbrekende Iraanse kunstenaressen, Googoosh en Forough Farrokhzad, het vertrekpunt voor een betoverend onderzoek naar wat het betekent om vandaag als vrouw te leven. Hoe kunnen we de oordelen van de buitenwereld van ons afschudden en terugkeren tot de kern van wie we zijn?

vr 31.05 & za 01.06 - 20:00 Minard

 

Roland Gunst - Flandria 

 

In de muzikale performance ‘Flandria’, tussen historie en mythologie, is het eindelijk zover: de zwarte leeuw, Koning Lion I van Vlaanderen, verschijnt. Niet om Vlaanderen van de Fransen te verlossen, maar om het integratievraagstuk waarmee onze samenleving worstelt voor eens en altijd op te lossen. Lion I gooit zichzelf in de strijd tegen het afschuwwekkende monster van de assimilatie, dat ieder anders zijn met huid en haar verslindt.

do 28.02 - 20:00 LOD Studio

 

Alexia Leysen / Brut - Knaus

 

De Noorse auteur Karl Ove Knausgård is een van de populairste schrijvers van het moment. ‘Schrijver’, ‘Vader’ en ‘Zomer’ zijn wereldwijd bestsellers. In zijn oeuvre van meer dan 3500 pagina’s probeert de Noor gewapend met zijn pen de banaliteit van zijn eigen kleine bestaan te overstijgen. In ‘KNAUS’ trachten regisseur Alexia Leysen en acteur Valentijn Dhaenens te ontrafelen wat Knausgård zo ver dreef. 

 vr 12 & za 13.04 - 20:00 Domzaal

Written on 07.06.18