www.vooruit.be

Fonds Emelie Leus & Stad Gent schenken alcoholtester

Description

Het Fonds Emilie Leus organiseert in maart en april 2018, in samenwerking met de Stad Gent, verschillende initiatieven rond verkeersveiligheid en preventie van rijden onder invloed. Eén van die initiatieven is de schenking van tien digitale alcoholtesters aan de Stad. 

Het Fonds Emilie Leus wil het aantal dodelijke en zware letstelongevallen in het verkeer mee proberen te verminderen. Het fonds richt zich op preventie van rijden onder invloed, sensibilisering daaromtrent en steunt jonge verkeersslachtoffers met een beperking. Het fonds schonk in 2014 al acht 'alcolabs' aan de Stad Gent. Dat initiatief kent nu een vervolg. Het Fonds Emilie Leus stelt nu 10 'alcoscans' ter beschikking. Een alcoscan is veel kleiner dan een alcolab, maar heeft dezelfde functie. Via een snelle en betrouwbare alcoholtest kan iemand die van plan is om achter het stuur plaats te nemen, testen of dit een goed idee is of niet.

Deze worden op strategische plaatsen in Gent geplaatst. Sinds vandaag hangt er dus ook één in Vooruit. Je kan er ook één vinden in de Handelsbeurs en de Ghelamco Arena.

Over het Fonds Emilie Leus

Op 13 november 2009 overleed Emilie Leus nadat ze samen met twee medestudenten geneeskunde twee dagen eerder werd aangereden door een dronken bestuurder. Om te voorkomen dat haar dood zinloos zou zijn, werd het Fonds Emilie Leus opgericht.

In maart en april organiseren het Fonds en de Stad Gent ook nog de benefietloop 9000 for Emilie en kunnen 700 laatstejaarsleerlingen naar de voorstelling 'Fracite van een seconde' gaan kijken.

Written on 30.03.18