www.vooruit.be

Bal Mosquee, met stadsresident Peter Aers en Jong Gewei

 

Description

+++ Bal Mosquee: l'amour est une oiseau rebelle +++

Stadsproject / theatergezelschap Jong Gewei (Gent) en Transfo Collect (Brussel) zijn artistieke platformen die de diversiteit van de straat op het podium willen krijgen. Voor de eerste editie van eendagsfestival Bal Mosquee slaan ze de handen in elkaar.

Kloppend Hert en Transfo Collect zoeken nieuwe antwoorden voor een nieuwe tijd. Eten we bio of halal? Is de boerkini een nieuw taboe voor de westerse mens? En waarom douchen steeds meer jongeren op school in hun zwembroek? Moeten de rokken korter of langer? Is voetbal voor macho’s? Kan je moslim en homo zijn? Waar blijven de genderneutrale wc’s? En wat met de liefde?

Bal Mosquee is een eendagsfestival waarin we samen het bos door de bomen proberen te zien. Of we planten er een paar bij. In het gezelschap van verlichte denkers uit oost en west vuurt Bal Mosquee een hele dag theater, battles, gesprekken en film op jou af. Er komen gasten langs en je kan pril werk zien van onze junior league Jong Gewei en Transfo Collect.

Bal Mosquee vindt plaats op zondag 17 december, vanaf 15:00 bij Bij’ De Vieze Gasten. De performance op locatie van stadsresident Peter Aers begint een uurtje vroeger, om 14:00.

 

+++ Programma +++

Bal Mosquee is een eendagsfestival met theater, lezingen, gesprekken, film, live muziek en enkele surprises. Spelers en muzikanten van Kloppend Hert, Jong Gewei en Transfo Collect draaien onze ideeën over de liefde binnenstebuiten. Met interventies van onder andere Paus Franciscus, Dalida, Donald Trump, Gamal Abdel Nasser, Stephen Fry en Sneeuwwitje.

14:00 - Peter Aers - Crime and Punishment (performance)
Geïnspireerd door Hannah Arendt stellen we in deze gespreksperformance op locatie onze oordelen, waarden en grenzen van de groep in vraag. Hoe wijzen we schuld toe aan anderen, welke waarden staan op het spel en welke straf willen we geven, indien nodig? In ‘Crime and Punishment’ deconstrueert stadsresident Peter Aers hoe we ons organiseren om te oordelen en laat hij je verbaasd achter met je overtuigingen. Opgelet: aparte reservatie nodig via deze pagina.

15:00 - Het protest
Bal Mosquee begint met een tragisch voorval waarover verder nog niet veel onthuld kan worden.

15:30 - Openingsspeech
Wat kan radicale liefde betekenen in deze tumultueuze tijden? We vragen het aan een passionele kritische geest.

16:30 - Mr Gay Syria (film)
Een beklijvende en bekroonde filmdocumentaire over Syriërs op de vlucht die hun identiteit terug opeisen.

18:00 - L’amour est un oiseau rebelle (talk)
In gesprek met Abdellah Bijat, sociaal werker en finalist van Mr. Gay Belgium, over liefde en geloof.

19:00 - Love Killed My Virginity (film)
Een parel van een kortfilm over de liefde op een Brussels dak. Afstudeerwerk van Arber Aliaj.

20:00 - L’amour est un enfant bohème (talk)
In gesprek met Johan van Acker, gepassioneerd muziekkenner en -programmator, over de liefde in Oosterse en Westerse muziek.

21:00 - Les Cerveaux Lents (concert)
Onthaast zijn ze in ieder geval, de leden van dit sextet uit Gent én met muzikanten van Absynthe Minded en Va Fan Fahre in de rangen. Les Cerveaux Lents bewandelt uiteenlopende muzikale wegen, van Joodse klanken over wereldmuziek tot een streepje jazz en eigen werk.

22:00 - Slotceremonie
Vanop het dak van Bij’ De Vieze Gasten brengen we samen een eerbetoon aan onze geliefden.

 

+++ Praktisch +++

zondag 17.12 - 15:00 t/m 23:00 Bij’ De Vieze Gasten (Haspelstraat 31, 9000 Gent)
performance / concert / film / debat / #stadsatelier
€6, reserveren via deze link 
meer info op kloppendhert.be

 

een initiatief van: Kloppend Hert - in samenwerking met: Transfo Collect & Bij’ De Vieze Gasten - met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap & Stad Gent

 

Written on 11.12.17