www.vooruit.be

Vooruit Café goes Italian

 

Description

Vooruit programmeert in het kader van Film Fest Gent een reeks bijzondere ‘cinematic concerts’. Je leest er alles over hier. Maar er is meer! Omdat Film Fest Gent dit jaar in het teken staat van de Italiaanse film, kan je in ons Café de Italiaanse sfeer opsnuiven en op groot scherm genieten van een reeks overheerlijke Spaghetti Westerns. Je kan gratis een koptelefoon afhalen aan de bar. De films spelen de hele dag.

Ook onze keuken goes italian, met een Italiaans geïnspireerd menu en enkele pittige Italiaanse cocktails waarvan je snor gaat krullen, zoals een Negroni (Gin, Campari, rode Vermouth), een Limoncello Fizz (Limoncello, Prosecco, Citroen), een Martini-Tonic of een Aperol Gin Sour.

Dit is het menu voor deze week:

di (avond) & wo (middag)
venkelworst OF veggieworst, capo nata, casarecce met rode pesto

wo (avond) & do (middag)
escaloppe OF seitansteak ‘milanese’, ravioli met kruidenkaas & zontomaat

do (avond) & vr (middag)
canneloni met kip OF quorn, ricotta & spinazie

vr (avond) & za (middag)
osso bucco met kalfsvlees OF seitan, polenta, gremolata

za (avond)
gegrild varkensvlees OF groenten-mung galetjes met gnocchi & funghi

 

Deze Spaghetti Westerns spelen de hele dag door in loop achteraan in het Café: 

 

 

di 10.10 Sergio Leone: For a Few Dollars More (1965)

Een van de hoogtepunten uit het genre van de spaghettiwestern en tevens de carrière-makende lancering van Clint Eastwood.

 

wo 11.10 Damiano Damiani: A Bullet for the General (1966)

Zen van de meest politiek geladen “spaghetti’s” ooit gemaakt.

 

do 12.10 Sergio Sollima: The Big Gundown (1966)

Premiejager Jonathan Corbett (Lee Van Cleef) wordt door een dubieuze spoorwegmagnaat ingeschakeld om de kindermoordenaar “Cuchillo” op te jagen en binnen te brengen. Een schitterende blik op de genadeloze modernisering van het Wilde Westen en de corruptie en uitbuiting die daar gepaste munt voor was.

 

vr 13.10 Sergio Corbucci: Django (1966)

Een van de meest gewelddadige en bloederige Westerns ooit gemaakt. Door velen beschouwd als de officieuze, losjes geadapteerde versie van Akira Kurosawa’s Yijombo (1961).

 

za 14.10 Sergio Sollima: Death Rides a Horse (1967)

Een jonge revolverheld zint op wraak. Samen met een gewezen outlaw gaat hij op jacht naar de moordenaars van zijn familie.

 

zo 15.10 Sergio Sollima: Face to Face (1967)

Een professor geschiedenis (Gian Maria Volontè) trekt zich om gezondheidsredenen terug in het Westen, waar hij in aanraking komt met de genadeloze bende van Solomon ‘Beauregard” Bennet. Geboeid door hun manier van leven ontpopt professor Brad Fletcher tot een nog meedogenlozer schurk.

 

ma 16.10 Sergio Corbucci: The Great Silence (1968)

Een politiek geladen allegorie (geïnspireerd door de moorden op Che Guevara en Malcolm X) waarin een stomme pistoolheld het samen met een bende outlaws opneemt tegen een corrupte bankier en een stel genadeloze premiejagers. Het absolute meesterwerk van Corbucci.

 

di 17.10 Sergio Corbucci: El Mercenario (1968)

Een hebzuchtige Poolse huurling helpt een mijnwerker en een boerenmeisje om in opstand te komen tegen de onderdrukking van de Mexicaanse regering.

 

wo 18.10 Gianfranco Parolini: Sabata (1969)

Een doorwinterde revolverheld spant samen met een banjospeler en een Mexicaanse crimineel. Samen proberen ze de hebzuchtige plannen te dwarsbomen van lokale corrupte dorpshoofden.

 

do 19.10 Ferdinando Baldi: Blindman (1971)

Heerlijke Western met o.a. Ringo Starr in de rol van “Candy”. We volgen de blinde maar zéér dodelijke pistool-virtuoso “Tony Anthony” in zijn zoektocht naar de 50 postorder-bruiden die kwijtspeelde aan Mexicaanse boeven.

 

Benvenuti !

 

Written on 11.10.17