www.vooruit.be

“Rummelsnuff zijn is een fulltime job”

 

Description

Naast de alter ego’s van Paul Soileau maken tijdens MAKE ME UP BEFORE WE BLOW BLOW nog enkele opmerkelijke personages hun opwachting. Een van hen is de Berlijnse cultheld annex bodybuilder Roger ‘Käpt'n’ Baptist, beter bekend als Rummelsnuff. Met zijn unieke mix van cabaretesque zeemansliederen en electropunk palmt hij op donderdag 28 september het Vooruit Café in. Popeye met beats!

 

Käpt'n, als muzikant en bodybuilder leef je in twee werelden. Dat lijkt ons een moeilijke spreidstand.

Valt mee hoor, want sport en muziek geven je allebei energie. Maar om ze actief te combineren heb je net veel energie nodig. Als de Käpt'n ‘s nachts zijn nummers maakt en opneemt, heeft hij ook beiden nodig. Niets beter dan een kleine work-out tussendoor en goede voeding wanneer je aan het mixen bent!

Zijn Roger Baptist en Rummelsnuff goede vrienden? Of zien jullie elkaar alleen op kerstavond?

Laten we zeggen dat Rummelsnuff zijn een fulltime job is. Roger en Rummel zullen elkaar dus niet vlug ontmoeten in een darkroom. Wat jammer is.

Wanneer wordt Roger Rummelsnuff en vice versa? Heb je een vast ritueel?

Toen Roger te weten was gekomen dat hij Rummelsnuff was, dacht hij aanvankelijk dat er iets nodig was om die transitie mogelijk te maken. Maar na verloop van tijd realiseerde Roger zich dat hij niet van zichzelf kon weglopen. Dus voorlopig delen Roger en Rummelsnuff enkel hun hoofddeksel.

Welke artiest moeten we volgens Rummelsnuff dringend leren kennen?

Regisseur en fotograaf Miron Zownir! Hij is de onbetwiste Meister van verontrustende beelden. Rummelsnuff snapt het zelf niet altijd even goed. Nog een favoriet is rock-'n-roller King Khan uit Canada-Neukölln. En natuurlijk zanger Tomas Tulpe - voor mensen die Duits begrijpen.

Je schreef onlangs je biografie.

Een Berlijnse uitgever - die al bestond in DDR-tijden - vroeg aan de Käpt'n om al zijn avonturen neer te pennen. Dat vond de Käpt'n eigenlijk nog wat te vroeg, dus heeft het boek voorlopig een open einde. Er staan wel mooie foto’s in.

Klinkt allemaal veelbelovend Käpt'n. Tot in het Vooruit Café!

Tschüss!

 

interview: Wouter Vanhaelemeesch

Written on 08.09.17