www.vooruit.be

Vooruit engageert zich voor blijvende inzet rond LGBTI+rechten

 

Description

© Koen Van den Eeckhout

 

Op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie tekende Vooruit, samen met andere organisaties uit het maatschappelijk middenveld een engagementsverklaring voor de rechten en het welzijn van holebi’s en transgenders. We ondertekenden deze verklaring op het toekomstcongres van çavaria, Towards a Bright LGBTI+ Future, in BOZAR.

Vooruit kiest expliciet voor een gelijkekansenbeleid. Aandacht voor de rechten en aanvaarding van LGBTI+ maakt daar deel van uit. Vooruit wenst dit de komende jaren aan bod te laten komen binnen drie domeinen:

 

Artistiek Programma

Vooruit zet in haar artistiek aanbod in op het aanbieden en confronteren van een grote diversiteit aan wereldbeelden. De LGBTI+-thematieken komen hier ook bij aan bod.

In september 2017 zal Vooruit het nieuwe podiumseizoen openen onder gastcuratorschap van Ron Berry onder de titel 'MAKE ME UP BEFORE WE BLOW BLOW':
"Make-up als een strategie om normen uit te dagen. Vooruit opent het seizoen 2017-2018 met een spannende serie performances: politics of drag, gemaskerde performances, provocatieve personages, een vogue-chi workshop en nog veel meer. Ron Berry, directeur van het Fusebox Festival in Austin (Texas), cureert 'Make Me Up Before We Blow Blow' - een genereuze en smakelijke Texas Mayonnaise waarin masquerade politiek ontmoet. We bouwen Vooruit gedurende vijf dagen om tot cabaret en Club en nodigen onze grote diversiteit aan publieken uit om samen en actief deel te nemen."

 

Partnerships

Vooruit wil een platform en katalysator zijn voor organisaties die actief zijn binnen de LGBTI+-communities. Een plek waar iedereen zich kan thuisvoelen, een ontmoetingsplek. Een huis waarin kan gefeest worden en gedebatteerd. We werken hiervoor o.a. samen met Cavaria, Think!, Verkeerd Geparkeerd en Studio Gusto.

 

Welkom voelen

Vooruit wil, in overleg met de LGBTI+-communities, het ‘welkom voelen’ bevorderen en opkomen tegen de elementen die die verwelkoming onder druk zetten of in vraag stellen. 

Written on 17.05.17