www.vooruit.be

Een rode loper voor Vooruit

 

Description

Je kon al eerder lezen over het Mobiliteitsplan en de gevolgen voor de bereikbaarheid van Vooruit. Binnenkort komt daar nog een belangrijke verandering bij: de Bagattenstraat - de straat pal tegenover Vooruit - wordt een aangename fietsstraat, met meer groen en fietsstallingen.

Iedereen die ooit al eens met de fiets naar Vooruit kwam, weet wat een passage via de Bagattenstraat betekent: een paar honderd meter dokkeren over een strook kasseien die niet zou misstaan in Parijs-Roubaix. Daar komt dus binnenkort verandering in. De Stad Gent en Farys nemen naast de Bagattenstraat ook de Savaanstraat en de omliggende straten onder handen. Er zijn geen werken voorzien voor half 2018, behalve misschien door de nutsmaatschappijen.

Wat zou er concreet veranderen in de Bagattenstraat?

  • De Bagattenstraat wordt een fietsstraat (30 km/uur, voorrang voor fietsers).
  • De rijweg krijgt een bruinrode asfaltlaag, met een middenstrook in kasseien.
  • Er komen parkeerstroken in kasseien aan beide zijden én bomen waar mogelijk.
  • Er worden 65 fietsstaanplaatsen en twee ruime fietsparkeervakken aangelegd.

Ook het kruispunt Bagattenstraat - Sint-Pietersnieuwstraat krijgt een grondige make-over. Er komen zitbanken, er wordt extra groen voorzien en de laad- en losruimte voor Vooruit wordt aangepast. Bekijk hier het gedetailleerde plan.

 

Meer weten? Check de pagina van de Stad Gent. Nog vragen? Neem contact op via info@vooruit.be of kom langs aan het Onthaal.

Written on 28.03.17