www.vooruit.be

Filip Claus op de gevel van Vooruit

 

Description

(c) Filip Claus

 

Je hebt ze misschien al gespot op de gevel van het Vooruit Terras: een fotodrieluik met werk van Filip Claus, An-Sofie Kesteleyn en Titus Simoens. Daar is een goede reden voor: op 17 maart 2017 werd Claus 60 jaar. Om dat te vieren zet hij niet zichzelf in de kijker, maar dertig andere fotografen uit zijn thuisstad Gent. “Ik heb altijd achter de camera gestaan, ik hoef niet op de voorgrond. Daarom wil ik graag andere talenten de kans bieden om hun werk te tonen”, zegt de in Aalst geboren fotograaf.

Op diverse locaties in het Gentse straatbeeld gaan jonge en minder jonge, gevestigde en nieuwe waarden in dialoog met dertig door hen geselecteerde foto's uit Claus' immense oeuvre. Claus wil niet alleen in dialoog gaan met collega's, maar vooral ook met de straat zelf. Het is niet voor niets al meer dan 30 jaar zijn biotoop als fotoreporter in binnen- en buitenland. “Ruim dertig jaar 'neem' ik foto's van de straat, met dit project geef ik foto's terug aan de straat.”

Check www.claus60.be voor het volledige parcours en een woordje uitleg van de deelnemende fotografen. De foto's zijn nog te zien tot maandag 17 april.

Written on 20.03.17