www.vooruit.be

Jong Gewei: een gloednieuw stadsproject

 

Description

In het kader van STADSATELIER - lees er alles over hier  - ontwikkelt Vooruit verder de Stadsprojecten. Dat zijn projecten die door een kunstenaar, partnerorganisatie of in co-creatie met het team van Vooruit opgezet worden. Deze projecten en samenwerkingen zijn maatschappelijk verankerd en in het stedelijk weefsel ingebed. Menselijke interactie en participatie staan centraal.

Vanaf 2017 gaat Vooruit (opnieuw) in zee met twee unieke organisaties / projecten uit Gent: Victoria Deluxe en Jong Gewei.

Jong Gewei is een nieuw artistiek platform voor mensen vanaf 16 jaar. Jong Gewei wil hen helpen ontdekken waar hun talenten liggen. Het platform wil de diversiteit van de Gentse straat op het podium en in de kunstopleidingen een plaats geven. Dat kan als speler, theatermaker, regisseur, danser, choreograaf, schrijver of decorontwerper.

Jong Gewei werkt tweewekelijks op zondag Bij’ De Vieze Gasten, een sociaalartistieke organisatie in de Gentse buurt de Brugse Poort. Eén keer per jaar werken ze naar een toonmoment toe. Vooruit zet een langetermijnsamenwerking op met Jong Gewei en kunstenaar / drijvende kracht Haider Al Timimi. We ondersteunen het Jong Gewei-platform op productioneel vlak, in communicatie,...

begeleiders: Haider Al Timimi, Georgina del Carmen Teunissen, Fien Mombaerts, Bart Capelle & Arber Aliaj - Jong Gewei is een initiatief van theatergezelschap Kloppend Hert, in samenwerking met Vooruit, Bij’ De Vieze Gasten, Larf! en KASK Drama

Written on 14.03.17