www.vooruit.be

Ontroerend Goed en Vooruit slaan de handen in elkaar // 15 jaar Ontroerend Goed

 

Description

(c) Mirjam Devriendt / Nick Mattan

Ontroerend Goed en Vooruit slaan de handen in elkaar

Na meer dan 10 jaar samen te werken aan diverse spannende projecten gaan Vooruit en Ontroerend Goed nog een stapje verder. In de periode 2017-2021 slaan Ontroerend Goed en Vooruit de handen in elkaar. Concreet gaat Vooruit nieuw werk van Ontroerend Goed coproduceren en presenteren. Daarnaast biedt Vooruit residentie- én werkruimtes aan, waardoor het gezelschap op die manier bijdraagt tot het artistieke parcours.

 

15 jaar Ontroerend Goed 

 
 
Van woensdag 1 tot en met zondag 5 februari herneemt het Gent based gezelschap Ontroerend Goed een hele rist van haar meest spraakmakende en succesvolle voorstellingen in de Gentse Minardschouwburg. Dit 15-jarige jubileum is de perfecte gelegenheid om die vernieuwde band in de verf te zetten. Wie een van deze prachtproducties heeft gemist, krijgt dus een uitgelezen kans om het goed te maken.

Ontroerend Goed herneemt ‘Fight Night’, ‘World Without Us’ en ‘A History of Everything’. Bovendien is het ook je allerlaatste kans om ‘Wijven’ en ‘All That Is Wrong’ te zien. Speciaal voor dit jubileum nodigt het gezelschap ook een paar (inter)nationale vrienden uit. Voor de prijs van je ticket voor één van de voorstellingen, kan je dus ook hun performances bewonderen.

15 jaar Ontroerend Goed from Ontroerend Goed on Vimeo

 

PROGRAMMA

wo 01.02
Ontroerend Goed - Fight Night

do 02.02
Ontroerend Goed - Fight Night

vr 03.02
Ontroerend Goed & Laika - All That is Wrong
Ontroerend Goed - World Without Us
Aurélie Lannoy - Silent Screen

za 04.02
Ontroerend Goed - Wijven
Verona Verbakel - De auditie
FK Alexander - (I could go on singing) over the rainbow
Karl Van Welden - A Fall

zo 05.02
Ontroerend Goed & Sydney Theatre Company - A History of Everything
Joeri Heegstra & Max Wind - [over krab en mens]

 

+++

Ontroerend Goed - Fight Night

wo 01 & do 02.02 - 20:00 - koop tickets

(c) Yvon Poncelet

Vijf spelers. Vijf rondes. Uw stem. Eén overlevende. De inzet: uw aandacht, uw liefde, uw goedkeuring, uw lach, uw medelijden, uw zwakke plek, uw leedvermaak, uw hart, uw steun, uw oordeel. Wij helpen u beslissen met polls, stemwijzers, coalities, campagnes, debatten, exit polls, spin doctors, opiniepeilingen.

Wij zorgen ervoor dat de beste niet wint.

 

+++

Ontroerend Goed & Laika - All That Is Wrong

vr 03.02 - 20:00 - dernière - koop tickets

(c) Ronny Wertelaers

Koba Ryckewaert is nu 18 en weet dat er vanalles mis is in de wereld. Ze moet er alleen vat op krijgen. Ze is beter in schrijven dan in spreken, dus tekent ze. Op de grond. Te beginnen bij zichzelf. Geen lief, dus: eenzaam. Eenzaamheid brengt verveling. Verveling op te lossen met geld, bijv. voor een betere computer. Maar dat is er niet: moeder werkloos, want: economische crisis. Wat kan zij doen om het op te lossen? Niet alles, maar ook niet niets. In ‘All That Is Wrong’ staat Koba er alleen voor. Maar ze maakt keuzes. Om er zich aan te houden.

 

+++

Ontroerend Goed - World Without Us

vr 03.02 - 21:30 - koop tickets

© Mirjam Devriendt

We konden het ons niet voorstellen: geen hypotheken, geen sjaals breien, geen zwembaden, geen vlinderslag en geen honing meer in glas bewaard. Dat er geen dieren meer opgezet werden, geen wolkenkrabbers meer gebouwd, geen zelfmoord meer en geen wiskunde.

Er zou niet meer gepraat worden over vroeger, over wat zou kunnen. Er zouden geen opsommingen meer zijn, geen woorden. We konden het ons niet voorstellen. Het zou nooit zover komen. Wij zouden er wel iets op vinden. Een wereld zonder ons.

 

+++

Aurélie Lannoy - Silent Screen

vr 03.02 - 23:00, 23:30 & 00:00

De minuut stilte is een vaak voorkomend moment van stille observatie en een teken van eerbied en dankt zijn naam aan de duur, die traditioneel gezien een minuut is. Het is een vorm van civiele religie. De minuut stilte geeft gewicht aan evenementen, creëert een gevoel van eenheid. Op 11 november 1922 was de eerste officiële minuut stilte: ter nagedachtenis van de Wapenstilstand.

Als we vrij zijn om de reden te kiezen voor onze minuut? Voor wie of voor wat willen we dan even stilstaan?

 

+++

Ontroerend Goed - Wijven

za 04.02 - 20:00 - dernière - koop tickets

(c) Ronny Wertelaers

Wij zijn ’t zwakke geslacht, maar we zijn met meer en we leven langer. Ons gevoelens hebben we nie in de hand. Een keer per maand bloeden we, omdat we ’t verdienen. We zijn godinnen, muzes, amazones, vechtersbazinnen. We kennen ons eigen mysteries nie. We schreien, roepen en tieren, zwijgen als ’t nie nodig is. Ons goestingskes veranderen gelijk niets. We zijn prinseskes die kicken op een hoepelrok. We hebben ne vent nodig die het voor ons regelt. We hebben van die lange voelsprieten en da doet zeer. Als we lief zijn voor elkaar, dan verwachten we ne klauw. We zijn hoeren, brave meiskes, mama’tjes. We zien overal tekens. We dagen uit maar als ’t mis loopt snappen we ’t nie. We kunnen goe liegen, gebruiken ons lijf om ergens te geraken, en ge kunt ons nie begrijpen als ge zelf geen vrouw zijt. We zijn wijven. En het podium is van ons.

 

+++

Verona Verbakel - De auditie

za 04.02 - 18:00

Over een hele periode van meer dan 10 jaar kwam Verona in contact met casting directors van heinde en verre, om tot deze best of selectie van waargebeurde audities te komen. ‘De Auditie’ toont een beeld achter de schermen over het vakmanschap van de acteur. De voorstelling brengt een ode aan de creatieve flexibiliteit van een acteur in het huidige culturele landschap.

 

+++

FK Alexander - (I could go on singing) over the rainbow

za 04.02 - doorlopend

(c) Jannica Honey

FK Alexander zingt mee met de allerlaatste keer dat Judy Garland OVER THE RAINBOW zong, vier maanden voor haar dood. Neem haar bij de hand, en wees getuige van hoe anderen hetzelfde doen. U krijgt in deze intieme interactieve live ervaring FK’s onverdeelde aandacht en liefde. Voor ongeveer 20 minuten…

 

+++

Karl Van Welden - A Fall

za 04.02 - doorlopend

In ‘A Fall’ ensceneert Karl Van Welden een rampscenario voor één object. Op een platenspeler in een afgesloten ruimte draait een vinylplaat. Langzaam daalt een asregen neer. Geleidelijk wordt het beeld donkergrijs, tot muziek en beweging stokken. Wat rest is een broos, functieloos object in een monochroom landschap

 

+++

Ontroerend Goed & Sydney Theatre Company - A History of Everything

zo 05.02 - 20:00 - koop tickets

(c) Brett Boardman

Een geschiedenis van alles. Van de Big Bang tot vandaag.

In tegenstelling tot de meeste literaire werken - die voor een eerder anekdotische, fragmentarische en gefictionaliseerde representatie van de wereld kiezen - is het de intentie van deze performers om een compleetheid te bereiken binnen de ongrijpbare astronomische geschiedenis van onze wereld en het universum. De mensheid als slechts een kort fragment in een eeuwig evoluerende tijdslijn...

 

+++

Joeri Heegstra & Max Wind - [over krab en mens]

zo 05.02 - 18:00

Twee mannen definiëren in hoog tempo een eindeloze reeks begrippen. Ze verhalen over dode schildpadden en heavy metal. En over de vraag waarom de natuur ons steeds maar meer krabben probeert te geven. Aan de hand van gesproken en geprojecteerde tekstflarden trekt de geschiedenis van de wereld zoals wij die kennen in hoog tempo aan je voorbij, vanaf het ontstaan van de aarde tot nu. ‘[over krab en mens]’ is een voorstelling over context en de gedeelde, menselijke uitdaging jezelf hierin te moeten plaatsen.

 

Written on 23.12.16