www.vooruit.be

Stefaan De Ruyck wordt Hoofd van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen

 

Description

Vanaf april 2017 wordt Stefaan De Ruyck het nieuwe hoofd van de School of Arts Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool). Na 10 jaar neemt hij afscheid van Kunstencentrum Vooruit als algemeen directeur.

Als opvolger van Freddy Marien wordt Stefaan De Ruyck vanaf 3 april 2017 hoofd van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Daar zal hij leiding geven aan de School of Arts en zetelen in het directieteam van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Stefaan De Ruyck verlaat Kunstencentrum Vooruit in Gent na 10 jaar als algemeen directeur.

Stefaan De Ruyck: “Na een bijzondere tijd binnen Vooruit kijk ik er ontzettend naar uit om samen met een sterk team mee te werken aan de opleiding van jonge kunstenaars en hen voor te bereiden op hun latere carrière. Het was geen makkelijke beslissing na 10 boeiende jaren in het fantastische huis dat Vooruit is. Ik ben erg trots op wat we de laatste jaren gerealiseerd hebben binnen een turbulente wereld en een sector in verandering. Vooruit is klaar om de uitdaging als nieuwe Kunstinstelling ten volle aan te gaan. Het lijkt me een goed moment om de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie. Ik wil uitdrukkelijk alle mensen van Vooruit bedanken voor de voorbije jaren.”

Paul Teerlinck, voorzitter van de Raad Bestuur van Vooruit: “We zijn Stefaan erg dankbaar voor de voorbije 10 jaar. Vooruit zou niet staan waar we nu staan, zonder hem. Hij heeft samen met de rest van het huis cruciale stappen gezet om dit huis klaar te maken voor de kunstensector van de toekomst. We zijn ook bijzonder trots dat Stefaan deze nieuwe uitdaging aangaat bij het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. De jonge creatieve en artistieke garde ligt ons immers nauw aan het hart. Vooruit zal ten gepaste tijde communiceren over de opvolging van Stefaan De Ruyck. Deze zal vanzelfsprekend passen binnen de rol die Vooruit wil spelen als nieuwe Kunstinstelling.”

Pascale De Groote, algemeen directeur van de AP Hogeschool is verheugd: “Wij zijn ervan overtuigd dat we met Stefaan De Ruyck de geknipte persoon in huis halen om het Koninklijk Conservatorium Antwerpen te leiden. Met zijn ruime ervaring in de culturele sector en zijn leiderschapskwaliteiten is hij in staat het Conservatorium naar een volgend niveau te tillen en de School of Arts verder te laten groeien in haar ambitie om een plek te zijn waar jong talent kunst en de wereld ontmoet. Stefaan heeft bewezen dat hij oog heeft voor de maatschappelijke en culturele evoluties in Vlaanderen en op het internationale toneel. Hij weet dan ook een heldere, realistische en uitdagende visie neer te zetten op wat het hoger kunstonderwijs van morgen behoort in te houden. Met zijn multidisciplinair netwerk, kan hij bovendien een ideale brugfunctie vormen tussen het onderwijs en de culturele wereld."

Written on 18.11.16