www.vooruit.be

Gelukkige verjaardag De Wassende Maan: verse biogroenten sinds 1986

 

Description

Biodynamisch landbouwbedrijf De Wassende Maan, dat een biogroentewinkel en afhaalpunt voor biopakketten runt in ons ticketbureau, wordt binnenkort 30! 

Als boerderij bestaat De Wassende Maan al sinds 1979. In dat jaar is Kristien De Witte helemaal alleen gestart met een piepklein biologisch tuinbouwbedrijf. Enkele jaren later, in 1986, is dat bedrijf omgevormd tot een coöperatieve vennootschap.

De Wassende Maan pionierde met de biopakketten. (De rechtstreekse verdeling van de eigen groenteteelt naar particulieren via een abonnementssysteem.) Ondertussen zijn vele biolandbouwbedrijven die weg op gegaan. Vandaag telt de coöperatie meer dan 100 vennoten. Zij werken mee aan de verdere uitbouw. 
 

Feest bij De Wassende Maan in Astene

30 jaar is niet niks, De Wassende Maan maakt zich dan ook op voor een feestjaar. Op vrijdag 20 november 2015 wordt het startschot al gegeven met de opening van de vernieuwde boerderijwinkel in Astene (bij Deinze). Daar is meer ruimte gemaakt voor de verse biogroenten en je vindt er voortaan ook een groter aanbod andere producten. Wie de 20ste in Astene is, mag zich in de boerderijwinkel laten verwennen met hapjes, drankjes en muziek.

Vooruit wil de ploeg van De Wassende Maan feliciteren met de 30ste verjaardag van het bedrijf. Santé, klink op een mooi vervolg van jullie verhaal! 

 

Written on 03.11.15