www.vooruit.be

Ontdek Gent met de digitale 'Vooruit in Gent' app

  •    
  • App App
  • App App
  • App App
  App App App
previous
next

Description

VOORUIT100 blijft niet enkel binnen de muren van Feestlokaal Vooruit. Coöperatie Vooruit liet bvb; ook sporen na in de stad en die leggen we graag bloot.  Wist je dat Feestlokaal Vooruit oorspronkelijk in de Bagattenstraat was?

Digitale app 'Vooruit in Gent'

Samen met iMinds ontwikkelden we een smartphone app voor Android en iPhone waarmee je het verleden, heden en toekomst van Gent ontdekt. We tonen verborgen en minder verborgen punten in Gent en vertellen je het verhaal van deze plekken. We tonen je ook heel wat nooit eerder vertoond fotomateriaal.  

We gingen op zoek naar plaatsen die iets in beweging gezet hebben in de stad. Maar ook plaatsen waar creativiteit centraal staat. Ook ontmoeting en maatschappelijk verantwoord ondernemen geven we een plaats in de app. 

Gent door de ogen van Vooruit 

Download de gratis app en leer over het verleden van Gent. Bekijk uniek fotomateriaal over de geschiedenis van (coöperatie) Vooruit en andere mensen die de stad maakten tot Gent. 
Daarnaast kom je ook heel wat te weten over Gent vandaag; leuke hotspots aangeraden door Vooruit of partners, plaatsen die in de toekomst belangrijk zijn...

Nieuwe thema's & hotspots

De app bevat al enkele thema's die op het verleden gericht zijn. Tijdens VOORUIT100 plaatsen we ook thema's in de app met een blik op het heden en de toekomst. De favoriete spots van Daniël Termont, de zomerse hotspots van Gent... het zijn slechts enkele thema's waar we momenteel aan werken.

In het kader van 'week van de bio' lanceerden we i.s.m. de Gentse Biervereniging een thema rond de beste Gentse plaatsen om een biobiertje te drinken. De Gentse Biervereniging vertelt je ook welk biobier je zeker moet proeven en waar je dat kan doen.  

Praktische info

- Download de gratis 'Vooruit in Gent' app in de app store van Apple of de Google play store.
- Of huur een tablet in de Cooperette (te vinden in het Café) en trek ermee de stad in - € 5

De app werd ontwikkeld door In The Pocket. Met de steun van iMinds, De Zwarte Doos en Amsab-ISG, i.s.m. Gent 13-13.

 

 

Written on 06.06.13