www.vooruit.be

Dj's @ Vooruit Café

 

Wil je weten wie er vanavond achter de draaitafels staat in het Vooruit Café? Et voilà:

MEI 2017

Liquid Brother - do 04.05 - 21:00-01:00 Liquid Brother draait al decennia goed gezind mee in de fijnere café's en groovy feesten, met voelsprieten in de grote muzikale wereld. Radioman sinds 1999 op Urgent.fm en sinds 2015 in rotatie met de vrienden van 40 Fingers Cartel. Stijlbreker en kruisbestuiver van grooves en vibes, beats en soundscapes. Kortom: funky, rauw en stevig.

Dj Flavio - vr 05.05 - 18:00-00:00 Flavio laat de muziek voor zich spreken. Of het nu (very) rare grooves zijn of hete Braziliaanse funk is: het klinkt altijd extreem dansbaar. Een perfecte apero spiritual.

Dj Mustik - za 06.05 - 21:00-01:00 Dj Mustik neemt je mee op een extreem eclectische trip doorheen zijn platencollectie. Van jazz en funk tot elektronica en indie, van brasil en afro tot soundtracks en easy listening.

Jonas de BXL - vr 12.05 - 18:00-00:00  Met de ontdekking van Metro Area ging er voor Jonas een hele nieuwe wereld open. De new disco die hem inspireerde leidde hem onder andere naar de podcasts van Maurice Fulton, die naadloos reggae, house en oldskool soul en disco met elkaar weet te verbinden. Dit is wat ook Jonas de Bruxelles doet: zijn platenkast bevat een arsenaal aan genres die gewoon lekker grooven. Deze dj wil niets liever dan die positieve vibes het Vooruit Café in te sturen.

Inspector Clay - za 13.05 - 21:00-01:00 Inspector Clay begon ergens eind jaren zeventig platen te kopen en is daar nooit mee gestopt. Hij startte met punk en new wave, maar zijn collectie bevat ondertussen muziek in vrijwel alle genres en uit alle periodes van de muziekgeschiedenis. En omdat hij die muziek voor zichzelf houden en alleen in zijn living draaien maar onnozel vindt, doet hij dat elke week in het openbaar. En dus ook in het mooiste café van Gent.

Dj Ball - vr 19.05 - 18:00-00:00 Dj Ball draait al meer dan 20 jaar plaatjes, zowel in binnen- als buitenland. Doorheen de jaren verzamelde hij pareltjes in vele genres: funk, soul, blues, jazz, salsa, afro, hiphop, disco, house,… Naast dit alles host hij ook tweewekelijks de radioshow 'Thank God It’s Friday!' op Urgent.fm. Elke set in Vooruit wordt een eclectische, avontuurlijke reis doorheen alle mogelijke genres.

Oscar Loman wo 24.05 - 21:00-01:00 Platen die klinken als oude vrienden, oude en nieuwe soundtracks, meezingers uit de jaren stilletjes, jazz, knisperende elektronica, ambient, soul, Franse chanson, sixties klassiekers en klassieke muziek, new wave, country en dance: Oscar Loman gooit ze met plezier door elkaar.

Broere van Andere Moere vr 26.05 - 18:00-00:00 Broere Van Andere Moere DJ is niet uw verloren gewaande halfbroer noch één of andere buitenaards wezen maar een mens van vlees en bloed. Eind de jaren 90 stond hij al achter de draaitafels. Intussen is de technologie geëvolueerd en zijn de haren grijzer geworden maar de principes zijn hetzelfde gebleven: een eigenzinnige mix van funk, house, hiphop, dub, elektronica, reggae, soul, bass & latin brengen. Let's dance!

Ramblin' Man za 27.05 - 21:00-01:00 Ramblin' Man is een zwerver. En een zwerver kan nooit verloren lopen… Eric Verberdt maakt er wekelijks een programma over op Urgent.fm: Verdwaallijst. In zijn muzikale safari zoekt hij luisteraars op die benieuwd zijn naar de verborgen kamers van het muzikale universum. In zijn sets verwijst hij naar plekken, plaatsen op aarde die een beeld oproepen. Hij rijgt muziek aan elkaar die je doen verdwalen. Zijn muziek is eclectisch, divers, verrassend, soms tegendraads. Follow Ramblin’ Man, he’s lost too. Bon voyage!